Učitavanje sajta

Vijesti

27 godina Stranke demokratske akcije Sandžaka

27 godina Stranke demokratske akcije Sandžaka

Stranka demokratske akcije Sandžaka danas je u Sjenici proslavila 27 godina od osnivanja i tom prilikom održala svečanu sjednicu Glavnog odbora Stranke, na kojoj su između ostalog definisane političke smjernice i buduće djelovanje Stranke.

Muhedin Fijuljanin predstavio je šta je Stranka uradila na unaprjeđenju ljudskih i kolektivnih prava Bošnjaka, kao i kvaliteta života građana u prethodnih 27 godina od osnivanja Stranke.

„Stranka je osnovana 29. jula 1990. godine kao civilizacijski odgovor Bošnjaka na nastalu situaciju u kojoj smo se tada našli ne svojom krivicom, već tadašnjim dešavanjima, i odlučili smo da se oslonimo na sebe i osnovali Stranku - izjavio je Ugljanin i dodao da je danas Stranka parlamentarna i ozbiljna politička organizacija. Mi nismo Stranka nacionalne manjine, već manjinska stranka koja predstavlja, zastupa, štiti i unaprjeđuje prava Bošnjaka. Ostajemo privrženi svim našim ciljevima. Podržavamo evropski put Srbije istakao je Ugljanin. Rekao je da on i dalje ostaje predsjednik Stranke, ali da će od danas stranačke poslove voditi zamjenik predsednika Stranke, Šemsudin Kučević, predsjednik Izvršnog odbora Muhedin Fijuljanin, Predsednik Glavnog odbora  Edib Kajević, što je jednoglasno povrđeno glasanjem članova Glavnog odbora.

„ Kao predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, najvišeg predstavničkog tijela Bošnjaka u Srbiji posvetiću svoj rad na unaprjeđenju položaja i statusa Bošnjaka“ – naglasio je Ugljanin

„Prije oko godinu dana započeti su razgovori sa SDA Sandžaka upravo na ovom mjestu za istorijsko pomirenje dvije velike stranke, kao i zajedničko učešće u vlasti“ rekao je Nihad Hasanović, predsjednika SDP  i poželeo sreću u daljem radu SDA Sandžaka.

Na svečanoj sjednici se obratila Olena Papuga, narodna poslanica Lige socijal-demokrata Vojvodine koja je prenijela pozdrave i čestitke predsednika Stranke i istakla da je njihova stranka po mnogo čemu slična sa SDA Sandžaka, jedna od stvari je da su osnovane iste godine sa istim ciljem. 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP