https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Državni vrh prikriva pokušaj ubistva rukovodstva i članova SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Državni vrh prikriva pokušaj ubistva rukovodstva i članova SDA Sandžaka

Državni vrh prikriva pokušaj ubistva rukovodstva i članova SDA Sandžaka

Državni vrh prikriva pokušaj ubistva rukovodstva i članova SDA Sandžaka

„Nastavlja se pritisak države i državnih organa na SDA Sandžaka i njeno rukovodstvo, naročito u svjetlu najavljenih izbora i Vučićeve neskrivene namjere da se obračuna sa liderima SDA Sandžaka i Demokratske Stranke“, izjavio je potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik Enis Imamović na današnjoj press konferenciji. 

Imamović je u svom obraćanju ukazao na činjenicu da je već odavno postalo očigledno da u organizovanom oružanom upadu u službene prostorije SDA Sandžaka i pokušaju likvidacije predsjednika Ugljanina i stranačkog rukovodstva svoju ulogu imaju i pojedini visoki državni funkcioneri, policija i pravosudni organi. 

„Više desetina puta smo pokušavali da dobijemo odgovore u vezi ovog teškog zločina kroz institucije sistema, ali i pored svih pokušaja mi ni dan danas, nakon tačno šest godina i sedam mjeseci, nemamo odgovor na to ko su ljudi koji su do zuba naoružani upali u naše službene prostorije i pokušali ubistvo tadašnjeg ministra u Vladi i predsjednika SDA Sandžaka Dr. Ugljanina“, podsjetio je on i dodao da je očigledno da nalogodavce i izvršioce ovog zločina štiti država preko policije, suda i tužilaštva. 

Imamović je istakao da će nakon pokušaja da ove odgovore dobijemo putem suda, te na sjednicama Vlade i preko poslaničkih pitanja u Parlamentu, kao i nezavisnih regulatornih tijela i privatnih tužbi, internacionalizovati ovo pitanje pred Evropskim sudom u Strazburu. 

„Iscrpeli smo sve raspoložive mehanizme da u Srbiji dodjemo do pravde. Država koristeći zvanične državne organe pokušava da sakrije aktere ovog zločina sa ciljem da od žrtve napravi zločinca“, rekao je Imamović i naveo da SDA Sandžaka neće sjedeti mirno na ovakve zloupotrebe u političkim obračunima sa jedinom legitimnom Bošnjačkom parlamentarnom strankom u ovoj zemlji. 

Potpredsjednik SDA Sandžaka je upoznao javnost da ovih dana policija, sud i tužilaštvo u Novom Pazaru vrše nevidjen pritisak na svjedoke upada i pokušaja ubistava u službenim prostorijama, dok istovremeno naoružane nasilnike nastoji predstaviti kao žrtve. 

„Sud u Novom Pazaru je doneo presudu da je ta naoružana banda provalila u naše službene prostorije i te činjenice ne može da promijeni niti jedan ministar, niti policajci ni tužioci, šta god pokušavali da falsifikuju“, upozorio je on. 

Imamović je rekao da u se normalnim zemljama pokušaj ubistva jednog ministra rješava vrlo brzo, osim u slučajevima kada je u takve slučajeve „umiješan neko iz državnog vrha“, onda traje po šest i više godina, kao što je ovdje slučaj. 

On je na kraju svog obraćanja istakao da će o svim daljim potezima javnost biti blagovremeno obavještavana i da će SDA Sandžaka nastaviti da radi na zaštiti političkog rada, ali i fizičke bezbjednosti rukovodstva Stranke.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37