https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Svečana sjednica i prijem u čast 25 godina uspješnog rada SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Svečana sjednica i prijem u čast 25 godina uspješnog rada SDA Sandžaka

Svečana sjednica i prijem u čast 25 godina uspješnog rada SDA Sandžaka

Povodom obilježavanja 25 godina rada i djelovanja Stranke demokratske akcije Sandžaka, juče je u Novom Pazaru održana Svečana skupština SDA Sandžaka i svečani prijem za sve osnivače, članove, simpatizere, goste i prijatelje Stranke.

Delegati svečane Skupštine Stranke usvojili su program obilježavanja 29. jula - Dana Stranke i izvještaj o radu, djelovanju i postignutim rezultatima Stranke od 1990. godine do danas i pokazali zrelost i visok nivo organizacije Stranke i članstva.

Nakon održane Svečane skupštine, na prijemu, čestitajući osnivačima, članovima i simpatizerima Stranke četvrt vijeka postojanja prve političke bošnjačke stranke na ovim prostorima predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin je istakao da je ovo veliki jubilej vrijedan svakog poštovanja.

Pred više od 1000 prisutnih na prijemu predsjednik Ugljanin je rekao da je SDA Sandžaka bila i ostala jedini legalni i legitimni predstavnik Bošnjaka, koja je od samog osnivanja parlamentarna stranka na svim nivoima.

„Ova ideja je nastala iz potrebe bošnjačkog naroda da se identifikuje i zauzme svoje mjesto u političkom životu i uzme punu odgovornost za svoju budućnost“- rekao je dr. Ugljanin.

Predsjednik je naglasio da je Program SDA Sandžaka od njenog osnivanja jasan, vizionarski i dugoročan i ima za cilj da se obezbjede uslovi za opstanak Bošnjaka sa svojim identitetom i svim svojim posebnostima na ovim prostorima.

U svom obraćanju Predsjednik je ukazao na mnoge izazove koji su iza nas i na neka pitanja iz prošlosti koja su još uvijek otvorena, te da ona moraju biti rijesena. On je naglasio da SDA sandžaka radi na tome da se u Srbiji stvore okolnosti za normalan razgovor o svim, pa i onim teškim temama.

Dr Ugljanin je istakao da je usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Narodnoj skupštini Srbije veoma bitna  stvar, a pozivajući se na presudu Međunarodnog suda pravde od 26. februara 2007. godine kojom je presuđeno da je u Srebrenici počinjen genocid nad Bošnjacima.

Povodom 25. godina rada i postojanja SDA Sandžaka pristigle su i brojne čestitke na adresu Stranke, a između ostalih jubilej su čestitali predsjednik Demokratske stranke dr. Bojan Pajtić, predsjednika Nove Stranke Zoran Živković i narodnih poslanici Rize Halimi i Šaip Kamberi.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37