Učitavanje sajta

Vijesti

Delegacija AM SDA Sandžaka prisustvovala Kongresu mladih AK Partije

Delegacija AM SDA Sandžaka prisustvovala Kongresu mladih AK Partije

Delegacija Asocijacije mladih SDA Sandžaka, na čelu sa predsjednikom mladih Emirom Ašćerićem prisustvovala je Kongresu mladih AK partije u Ankari. Na Kongresu je birano novo rukovodstvo mladih AK partije, a prisutnima se obratio i  premijer Turske Binali Yildirim, kao i predsjednik AK Partije i Turske Redžep Tajip Erdoğan.

Asocijacija mladih SDA Sandžaka i omladina AK partije imaju potpisan sporazum o saradnji od 2012. godine. Ova posjeta je znak održavanja saradnje dvije prijateljske omladinske organizacije.

“Zadovoljstvo nam je što smo dio ovakvog veličanstvenog skupa i što smo imali prilike družiti se sa mladima najveće turske stranke. Danas smo imali prilike i čuti poruke koje je predsjednik Erdoğan poslao mladima, ne samo Turske nego i cijeloga ummeta. Pored učešća na Kongresu, imali smo i bilateralni sastanak sa rukovodstvom mladih AK partije, te sastanak sa ministrom mladih Vlade Turske. Ova posjeta je bitna ne samo za našu stranku, već i za cijeli Sandzak, budući da je jako bitno upoznavati mlade političke lidere Turske sa Sandžakom, našim narodom i situacijom”, izjavio je predsjednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka Emir Ašćerić.

Pored delegacije Asocijacije mladih SDA, učestvovale su i omladinske delegacije ostalih prijateljskih stranaka AK partije iz skoro svih dijelova svijeta.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP