https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Sačuvati dostojanstvo građana Novog Pazara - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Sačuvati dostojanstvo građana Novog Pazara

Sačuvati dostojanstvo građana Novog Pazara

Sačuvati dostojanstvo građana Novog Pazara

Odbornička grupa SDA Sandžaka u Novom Pazaru oštro se protivi donjetoj odluci kojom se Aleksandar Vučić proglašava za počasnog građanina Novog Pazara, koju je donijela skupštinska većina okupljena oko SDP-a uz podršku Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka.

Svečanoj skupštini Grada održanoj 20. aprila nije prisustvovao niti jedan odbornik SDA Sandžaka, čime smo sačuvali dostojanstvo građana Novog Pazara i bošnjačkog naroda.      

Pitamo se čemu ovako ponižavajuće dodvoravanje većine koju predvodi SDP Rasima Ljajića i BDZ-a premijeru Vučiću i čime je Premijer zaslužio ili treba da zasluži ovo veliko priznanje Grada Novog Pazara?

Računi svih javnih preduzeća i škola u Novom Pazaru su blokirani. Prema podacima Narodne banke Srbije blokirani računi većine novopazarskih javnih preduzeća i to za iznos od 1,1 milion evra, a to nisu sva potraživanja.

Da li donošenje ovakve odluke za rezultat treba da ima produženje agonije u kojoj se nalaze zaposleni u gradskim upravama i javnim preduzećima i ustanovama i da li ovim Vlada Srbije još jednom treba da „zažmuri“ i dozvoli definitivan bankrot i dužničko ropstvo Grada Novog Pazara i njegovih građana?

Žele li ovakvom odlukom ministar Rasim Ljajić i gradonačelnik Meho Mahmutović od Vlade Srbije i njenog predsjednika Aleksandra Vučića dobiti podršku za otvorenu pljačku građana Novog Pazara koju spremaju u procesu privatizacije Regionalne televizije?

Bošnjaci ne mogu da zaborave sve velike patnje i progone koje su preživljavali od strane političke elite u Srbiji čiji je, u tom vremenu, Aleksandar Vučić bio simbol.

Smatramo da donošenjem ovakve nemoralne odluke ova skupštinska većina na čelu sa Rasimom Ljajićem želi da nametne građanima Novog Pazara brisanje iz sećanja na djela i na sve, ne tako davno, žestoko izgovorene riječi Aleksanda Vučića na račun Bošnjaka.

Odbornici SDA Sandžaka i dalje očekuje od Vlade Srbije, nadlježnih u sudstvu i tužilaštvima da se izjasne o Odluci o budžetu Grada Novog Pazara i kazne one koji su na grub način prekršili zakon i nisu predvideli sredstva za finansiranje rada Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Odbornička grupa SDA Sandžaka će u Novom Pazaru dostojanstveno i čista obraza nastaviti štititi interese Bošnjaka i svih časnih građana Novog Pazara.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37