Učitavanje sajta

Vijesti

Spriječićemo izborne malverzacije SDP-a

Spriječićemo izborne malverzacije SDP-a

SDA Sandžaka je na današnjoj press konferenciji obavijestila javnost i sve birače da je aktuelna vlast u Novom Pazaru na čelu sa SDP-om pripremila još jednu u nizu malverzacija kojom će pokušati da unese potpuni haos na dan održavanja izbora u našem gradu.

Portparol ogranka SDA Sandžaka u Novom Pazaru Faris Rašljanin, rekao je da SDP po već pripremljenom scenariju ima plan da velikom broju birača za koje znaju da nisu njihove pristalice mijenjaju mjesto glasanja i time ih spriječe da glasaju. On je naglasio da je, takođe, u planu premeštanje glasača na biračka mjesta koja su kilometrima udaljena od njihovog dugogodišnjeg mjesta glasanja, da bi ih tako primorali da odustanu od glasanja.

“Ovakvu prevaru je SDP već oprobao u prošlom izbornom ciklusu, jer su svjesni da jedino unošenjem smutnje i malverzacijama mogu opstati na vlasti u Novom Pazaru”, naveo je Rašljanin i pozvao sve građane Novog Pazara da provjere da li su upisani u birački spisak i gdje im je mjesto glasanja.

Rašljanin je upozorio sve one koji su uključeni u ove kriminalne radnje da ne pomišljaju da sprovedu ovako nešto, jer će SDA Sandžaka protiv odgovornih za ovo krivično djelo podnijeti krivične prijave.

“Apelujemo na gradske funkcionere i rukovodstvo SDP-a da prestanu sa ucenama zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama time što ih primoravaju da fotografišu svoje glasačke listiće i zastrašuju govoreći im da će biti instalirane skrivene kamere na biračkim mjestima, što je protivzakonito i što im to nećemo sigurno dozvolti”, upozorio je on.

Sa konferencije je upućen poziv ostalim učesnicima izbora da se aktivno uključe u sprečavanje svakog vida mahinacija na dan izbora, a građane Novog Pazara da slobodno izraze svoju izbornu volju i glasaju po svojoj savjesti.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP