https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Hitno zaustaviti pljačku i propadanje Novog Pazara - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Hitno zaustaviti pljačku i propadanje Novog Pazara

Hitno zaustaviti pljačku i propadanje Novog Pazara

Potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik Enis Imamović je ponovo na današnjem skupštinskom zasijedanju zatražio odgovore od predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića - ko je u ime Vlade i po kom osnovu dozvolio zaduživanje iznad dozvoljenog iznosa Gradu Novom Pazaru?  

Imamović je rekao da je po zakonu za toliko zaduživanje potrebno posebno odobrenje Vlade Srbije i zapitao “kome to odgovara njegovo dalje propadanje”. On je napomenuo da ukoliko to niko nije dozvolio “Vlada mora kazniti odgovorne za katastrofalno stanje” u kome se našao Novi Pazar poslednjih 8 godina, a pod vođstvom kadrova stranke Rasima Ljajića.

“Računi svih javnih preduzeća i škola u Novom Pazaru su blokirani. Prema podacima Narodne banke Srbije za sada su blokirani računi tri od šest novopazarskih javnih preduzeća i to za iznos od 131 milion dinara, tj. 1,1 milion evra, a to nisu sva potraživanja”, naglasio je Imamović.

On je podsjetio da na ovo treba dodati i neisplaćene plate radnicima koje u pojedinim preduzećima kasne 10, 12 pa čak i 22 mjeseca, a da doprinosi za penzijsko i zdravstveno osiguranje nisu uplaćivani i do 3 godine, čime je narušeno ljudsko dostojanstvo poštenim radnicima.

Poslanik SDA Sandžaka je rekao da je račun Direkcije za izgradnju grada u neprekidnoj blokadi od 25. septembra 2012. godine za iznos od 103,8 miliona dinara, a blokada računa Zavoda za urbanizam traje od 25. marta 2012. godine i iznosi 18,8 miliona dinara.

Među blokiranim preduzećima sa 8,5 miliona dinara je i Javno preduzeće za informisanje - Regionalna televizija Novi Pazar, koju stranka Rasima Ljajica koristi kao svoj partijski bilten.

Imamović je podsjetio da je prije nekoliko mjeseci oglašena prodaja ove televizije za cijenu od 460.000 eura i da je u tu cijenu uračunat i socijalni program za otpuštene radnike, a koje treba da plati kupac.

"Kao kupac se pojavila firma "Vizija", inače u vlasništvu sadašnjeg direktora televizije Denisa Mavrića koji je kadar ministra Ljajića, a koji je prije nekoliko mjeseci fantomski prebacio upravljačka prava na nekog svog prijatelja", upoznao je javnost Imamović i dodao da je nakon utvrđivanja ukupne cijene, a prije prodaje Regionalne televizije,  koalicija u Novom Pazaru donela odluku o otpuštanju 51 radnika Televizije kojima će otpremnine biti isplaćene iz gradskog budžeta, a ne sredstvima kupca čija je to obaveza.

"Ovo je otvorena pljačka građana i tražim od Tužilaštva za organizovani kriminal da u vezi ovog slučaja ispita ulogu i vezu ministra telekomunikacija Rasima Ljajića, gradonačelnika Meha Mahmutovića, direktora televizije Denisa Mavrića i firme Vizija", rekao je Imamović.

Imamović je zatražio hitan odgovor predsjednika Vlade i izrazio očekivanje da će Vlada konačno reagovati i zaustavi dalje propadanje Novog Pazara koje traje već osam godina, jer ukoliko se ono ne zaustavi "pitanje je da li će iko moći da spasi Novi Pazar od dužničkog ropstva u koji je ubačen". 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37