https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Dr. Sulejman Ugljanin razgovarao sa članom Predsjedništva BIH Bakirom Izetbegovićem - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Dr. Sulejman Ugljanin razgovarao sa članom Predsjedništva BIH Bakirom Izetbegovićem

Dr. Sulejman Ugljanin razgovarao sa članom Predsjedništva BIH Bakirom Izetbegovićem

Delegacija predstavnika Bošnjaka Sandžaka koju je predvodio predsjednik SDA Sandžaka i Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejman Ugljanin, sastala se danas u Sarajevu sa bošnjačkim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem.
 
Na sastanku je razgovarano o saradnji u kontekstu evropskih i evroatlanstkih integracija regiona, na uspostavljanju najšire moguće saradnje sa Republikom Srbijom na zajedničkim infrastrukturnim projektima dviju država značajnim za ekonomski razvoj Sandžaka. 
 
Poseban akcenat dat je inicijativi za uspostavljanje saradnje između Srbije i BiH u oblastima kulture, obrazovanja, jezika i pisma i informisanja na bosanskom jeziku,  uključujući i međusobno priznavanje fakultetskih diploma. 
 
Zaključeno je da je neophodno i pristupiti stvoranju uslova za školovanje kadrova za izvođenje nastave iz nacionalne grupe predmeta na bosanskom jeziku i pismu.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37