https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Predsjednik Ugljanin za Tanjug: Prvi korak ka jedinstvu Bošnjaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Predsjednik Ugljanin za Tanjug: Prvi korak ka jedinstvu Bošnjaka

Predsjednik Ugljanin za Tanjug: Prvi korak ka jedinstvu Bošnjaka

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i nosilac Jedinstvene liste na predstojećim izborima za Nacionalni savet Bošnjaka Sulejman Ugljanin tvrdi da je, nakon razgovora koje je imao sa predstavnicima svih institucija koje se ozbiljno bave bošnjačkim pitanjem, napravljen "prvi korak" ka jedinstvu te manjinske zajednice.

Ugljanin je Tanjugu rekao da nije došlo do formiranja samo jedne liste za predstojeće manjinske izbore ali da to, kako kaže, nije strašno i veruje da će biti prilike tokom formiranja Nacionalnog saveta Bošnjaka.

"Prvi korak je učinjen i sada svako sa svakim razgovara u pozitivnom tonu. Lično nisam pokretao pitanje jedinstvene islamske zajednice, ali i to je bila tema jer svaka institucija nameće svoje teme", rekao je Ugljanin.

Ugljanin, koji je bio ministar u Vladi Srbije, kaže da je zadovoljan jer svi učesnici u tom dijalogu pokazuju dobru volju i zato su to, kako ocenjuje, dobri razgovori.

Upitan da komentariše izjavu reis ul uleme Islamske zajednice Srbije Adema Zilkića, da razgovorima o jedinstvu unutar Islamske zajednice ne treba da učestvuju politički faktori, Ugljanin kaže da se slaže sa takvim stavom.

"I ja kažem da politički faktori ne treba da se mešaju jer Islamska zajednica je nešto što nadilazi sva pitanja. Reč je o krovnoj instituciji gde treba da bude mesta za sve", kazao je Ugljanin za novinsku agenciju Tanjug.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP