https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Sedam godina od osnivanja Državnog univerziteta - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Sedam godina od osnivanja Državnog univerziteta

Sedam godina od osnivanja Državnog univerziteta

SDA Sandžaka je prije sedam godina, kada je bila na čelu Novog Pazara, izgradila zgradu Državnog univerziteta i u saradnji sa Vladom Republike Srbije i osnovala univerzitet u Novom Pazaru.

Lokalna vlast na čelu sa tadašnjim predsjednikom opštine Novi Pazar dr. Sulejmanom Ugljaninom, iz budžetskih sredstava grada, opremila je zgradu univerziteta od 6.000 kvadrata i predala na korišćenje Državnom univerzitetu.

Stranka demokratske akcije Sandžaka je ostvarila dugogodišnji san svih građana Sandžaka i riješila problem studiranja mnogih studenata i njihovih roditelja, jer u krugu od 150 kilometara nije bilo niti jedne državne visokoškolske ustanove.

SDA Sandžaka je pružila svu podršku kako bi Državni univerzitet postao prvi akreditovani univerzitet u Srbiji.

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin, koji rukovodi Kancelarijom za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja,je finansirala nekoliko važnih projekata za unapređenje nastave i proširenju njihovih kapaciteta,a naredne nedelje će potpisati memorandum o saradnji sa Državnim univerzitetom.

SDA Sandžaka ovim putem još jednom čestita studentima, profesorima i svim građanima Sandžaka dan osnivanja univerziteta.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP