https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Obnavljanje saradanje sa Marokom nakon 30 godina - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Obnavljanje saradanje sa Marokom nakon 30 godina

Obnavljanje saradanje sa Marokom nakon 30 godina

Obnavljanje saradanje sa Marokom nakon 30 godina

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin i ministar u Vladi Kraljevine Maroka, Nj.E. dr.  Mohamed N. Bulif, otvorili su danas u Palati „Srbija“ zasedanje prvog Mješovitog komiteta za ekonomsku saradnju dve zemlje posle 30 godina slabih privrednih kontakata.

„Naša ekonomska saradnja, koja ovog trenutka nije onakva kakvu bismo želeli i vi i mi, ipak kreće uzlaznom putanjom“, rekao je ministar Ugljanin, dodavši da je zasedanje Mješovitog komiteta korak napred u tom smeru.

„Privreda u Srbiji ima značajne komparativne prednosti i pogodnosti za plasman kapitala drugih zemalja, a značajne prednosti pružaju sporazumi o slobodnoj trgovini sa velikim brojem zemalja  koji Srbiji omogućuju pristup tržištu od više od 800 miliona stanovnika, a stranim investitorima, koji imaju proizvodnju ovde, omogućeno je da koriste sve prednosti koje trgovinska liberalizacija sa tim zemljama pruža,“ rekao je ministar Ugljanin.

„Današnji sastanak je važan, gotovo istorijski, jer posle 30 godina intenziviramo ekonomsku saradnju, a dobra osnova su naši odlični odnosi među državama i narodima,“ kazao je ministar Bulif.

On je privrednicima iz Srbije poručio da su dobrodošli da investiraju u Maroko „i odmah ćete imati tržište od milijardu korisnika“, rekao je ministrar, dodavši da je Maroko druga zemlja u Africi po prilivu stranih investicija i takođe na drugom mestu po svojim investicijama u Africi.

Mješoviti komitet nastavlja rad po ekspertskim grupama iz oblasti čiji su predstavnici prisutni na zasedanju.

Rezultat dvodnevnog rada biće sutrašnje potpisivanje četiri sporazuma: o osnivanju Mješovite komisije za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju; o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja; o izbegavanju dvostrukog oporezivanja; o saradnji u oblasti veterine.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP