Učitavanje sajta

Vijesti

Čestitka predsjednika SDA Severne Makedonije Dželala Hodžića

Čestitka predsjednika SDA Severne Makedonije Dželala Hodžića

Povodom 32. godišnjice osnivanja Stranke demokratske akcije Sandžaka, predsjednik SDA Severene Makedonije Dželal Hodžić, uputio je čestitku predsjedniku SDA Sandžaka, dr. Sulejmanu Ugljaninu.

Čestitku prenosimo u cjelosti:

"Poštovani predsjedniče Ugljanin,

Čast mi je i zadovoljstvo, da Vama, svim članovima i simpatizerima, u moje lično ime i u ime SDA Makedonije, od srca čestitam Dan osnivanja SDA Sandžaka.

SDA Sandžaka je u svom djelovanju u protekle 32 godine jasno dokazala da je civilizacijski i demokratski odgovor bošnjačkog naroda i svih građana Sandžaka. SDA Sandžaka je pravi simbol prkosa, hrabre borbe za slobodu i iskrenog osjećaja za pravdu.

Datum, 29. juli 1990-te, ostat će upamćen kao slobodarski skup, koji je bio od velikog značaja za Sandžak, no predstavlja važan skup i historijsko poglavlje za razvoj demokratije u regionu.

SDA Makedonije i SDA Sandžaka, kao dvije sestrinske stranke, nastavljaju saradnju u cilju razvoja demokratije, evroatlantskih integracija, političko predstavljanje bošnjačkog naroda, negovanje bošnjačke kulture i bosanskog jezika.

Još jednom, povodom ovog značajnog datuma, želimo vam  sreću i uspjeh u vašem budućem radu.

S’poštovanjem"

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP