https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka u posjeti Sarajevu - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka u posjeti Sarajevu

SDA Sandžaka u posjeti Sarajevu

Delegacija Predsjedništva Stranke demokratske akcije Sandžaka koju su predvodili Zamjenik predsjednika Šemsudin Kučević i Generalni sekretar Fuad Baćićanin boravila je u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Sarajevu.

Tokom posjete članovi delegacije Stranke prisustvovali su Izbornoj Skušptini Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka u FBiH na kome su bili prisutni i predsjedavajući Doma naroda Sulejman Tihić, predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, te ambasador Srbije u BiH Grujica Spasojević kao i mnoge druge značajne ličnosti iz političkog i javnog života Bosne i Hercegovine.

Naši predstavnici su nakon Izborne Skupštine razgovarali sa novoizabranim predsjednikom Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka u FBiH, sa njegovim prethodnikom kao i drugim istaknutim članovima ovog udruženja.

Delegaciju SDA Sandžaka, na zvanične razgovore, primio je predsjednik Doma naroda Sulejman Tihić. Na tim razgovorima bilo je riječi o mogućim vidovima dalje saradnje.

Ova posjeta delegacije SDA Sandžaka Sarajevu otvara nove mogućnosti za saradnju na svim nivoima, uključujući i međudržavnu saradnju između Srbije i Bosne i Hercegovine, gdje će Bošnjaci Sandžaka biti značajan faktor približavanja i saradnje ove dvije države.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37