https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Delegacija SDA Sandžaka posjetila azilante - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Delegacija SDA Sandžaka posjetila azilante

Delegacija SDA Sandžaka posjetila azilante

Narodni poslanik Enis Imamović, državni sekretari Senad Mahmutovic i Muhedin Fijuljanin, funkcioneri SDA Sandžaka, obavili su juče razgovor sa Republičkim komesarom za izbjeglice povodom donošenja odluke Vlade Srbije o prihvatanju inicijative ministra Ugljanina da se dio azilanata smjesti u opštine Tutin i Sjenicu, a koje su ponudile pomoć.

Predstavnici SDA Sandžaka su razgovarali oko uslova i ispunjenja međunarodnih normi u vezi smještanja dijela azilanata koji su u našu zemlju došli bježeći od rata iz Sirije, Pakistana, Afganistana, Somalije i drugih zemalja.

Izraženo je zadovoljstvo što se odmah nakon odluke Vlade i saznanja o smještanju azilanata u Tutin i Sjenicu, javio veliki broj građana iz cijelog Sandžaka koji su ponudili pomoć u hrani, odjeći, obući ali i u smještaju.

“Ovim gestom, svi građani Sandžaka su pokazali i dokazali svoju dobro poznatu  solidarnost i spremnost da pomognu onima koje je snašla nevolja. U ovom trenutku, na osnovu razgovora sa Komesarom, mislimo da će smještaj koji su ponudile opštine Tutin i Sjenica biti dovoljan da se smjesti dio azilanata i da tim ljudima bar malo olakša muku koja ih je snašla, a na koju se ovih dana oslanja oštra zima” - izjavio je potpredsjednik Stranke Enis Imamović.

Nakon sastanka sa Republičkim komesarom, funkcioneri SDA Sandžaka su obišli Centar za azilante u Bogovađi, gdje trenutno borave azilanti. Oni su se upoznali sa iskustvima i izazovima sa kojima će se susretati, a sa ciljem da se ovim ljudima pruže što bolji uslovi smještaja koji su usklađeni sa međunarodnim normama i realnim mogućnostima.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37