Učitavanje sajta

Vijesti

USVOJITI REZOLUCIJU O GENOCIDU U SREBRENICI U SKUPŠTINI SRBIJE

USVOJITI REZOLUCIJU O GENOCIDU U SREBRENICI U SKUPŠTINI SRBIJE

Narodni poslanici SDA Sandžaka u Skupštini Srbije Selma Kučević i Ahmedin Škrijelj predali su na usvajanje Skupštini Srbije Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Prijedlog Rezolucije podržao je svojim potpisom i narodni poslanik Šaip Kamberi ispred Partije za demokratsko djelovanje.

Ovom Rezolucijom najoštrije se osuđuje genocid počinjen nad bošnjačkim narodom u Srebrenici jula 1995. godine, te se u skladu sa Rezolucijom koju je usvojila Generalna skupština Ujedinjenih nacija, 11. juli proglašava za Dan sjećanja.

Naglašava se poštovanje presuda međunarodnih sudova koji su nepobitno utvrdili da se u Srebrenici desio genocid i to da će se adekvatno kazniti svi oni koji negiraju genocid i veličaju ratne zločince koji su proglašeni krivim pred međunarodnim sudovima.

Usvajanjem ove Rezolucije Skupština Srbije napraviće ispravan korak ka stvaranju trajnog stabilnog mira u regionu i skinuti odgovornost sa novih generacija za zločine koje je neko počinio u njihovo ime.

Prijedlog ove Rezolucije proslijeđen je Ambasadama zemalja Kvinte (Sjedinjene Američke države, Italija, Nemačka, Velika Britanija i Francuska).

PRIJEDLOG REZOLUCIJE O GENOCIDU NAD BOŠNJAČKIM NARODOM U SREBRENICI

 

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP