Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka-ogranak Novi Pazar: 13 telefona je 13 dinara

SDA Sandžaka-ogranak Novi Pazar: 13 telefona je 13 dinara

SDA Sandžaka-ogranak Novi Pazar: 13 telefona je 13 dinara

Na današnjoj press konferenciji SDA Sandžaka, ogranka u Novom Pazaru, govorio je portparol Edin Gudžević, koji  je jučerašnje izjave predstavnika gradske vlasti, Fevzije Murića i Ahmedina Binjoša, ocenio kao neosnovane i pune neistina.

On je istakao činjenicu da vlast u Novom Pazaru želi da izvrši pritisak na pravosudne organe, a prikriju nezakonite radnje funkcionera SDP-a i čelnika Gradske Uprave.

„Česti TV nastupi ove korumpirane vlasti, kako je aktuelnu lokalnu samoupravu nazvao i sam Rasim Ljajić, imaju za cilj kompromitovanje članova SDA Sandžaka. U njihovim nastupima iznose se gnusne laži i prebacuje odgovornost  na SDA Sandžaka, u želji da obmanu javnost i sakriju dugovanja koja su sami napravili.“-rekao je Gudžević.

Gudžević je naglasio da svu odgovornost u vezi spornih telefona snosi isključivo gradonačelnik Meho Mahmutović, jer je on jedini naručilac i ugovarač paketa, a ne funkcioneri SDA Sandžaka. Kakve je on štetne ugovore potpisivao je isključivo njegova odgovornost. Funkcionerima su telefoni odmah isključeni, a svih 13 aparata je koštalo 13 dinara, što stoji i u ugovoru.

Funkcioneri SDA Sandžaka su uredno vratili svu zaduženu imovinu grada, čak zahtjevajući da vrate tim popisom i telefonske aparate, kao što su vraćeni i telefonski brojevi, ali jasan odgovor je dobijen da se ne radi o imovini grada, već o potrošnom materijalu, tako da nisu imali ni mogućnosti da ih uredno vrate.

„Koliko su korumpirani oni koji stalno govore o nekom poštenju dovoljno govori dokaz da su neki ljudi koji niti su zaposleni, niti funkcioneri, a neki čak u penziji, njima gradonačelnik plaća visoke račune i dodijeljuje telefone. Skupa putovanja čak i svojih članova porodice, avinske karte, hoteli sa 5 zvezdica će takođe biti interesantni istražnim organima“-napomenuo je on.

Murić bi trebao znati koliko je miliona potrošeno na vansudska poravnanja sa članovima gradskog vijeća i odbornicima i funkcionerima, a očigledan primjer jeste odbornica Hedija Škrijelj.

Gradska vlast ovim samo želi vršiti pritisak na pravosudne organe, a to smo mogli i čuti od gradonačelnika, koji je javno kritikovao sud što donosi odluke u korist radnika gradske uprave, očigledno zaboravljajući da se moraju poštovati zakoni i da je sudstvo nezavisno

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP