Učitavanje sajta

Vijesti

Puna podrška učenicima, roditeljima i profesorima Gimnazije

Puna podrška učenicima, roditeljima i profesorima Gimnazije

SDA Sandžaka, ogranak Novi Pazar, pruža punu podršku učenicima, roditeljima i profesorima novopazarske Gimnazije u njihovim aktivnostima na polju ostvarivanja prava Bošnjaka na obrazovanje na maternjem jeziku.

Ujedno, pozivamo Vladu Republike Srbije da otkloni sve prepreke za nesmetano odvijanje nastave na bosanskom jeziku, koje je već usvojila u okviru izveštaja sa prijedlogom mjera za ostvarivanje prava Bošnjaka na obrazovanje na maternjem jeziku u Republici Srbiji, a koji se na terenu ne primenjuju i nepoštuju, a sve na štetu obrazovanja Bošnjaka na maternjem jeziku u Srbiji.

Istovremeno, izražavamo veliku zabrinutost zbog odlaganja Gradskog rukovodstva, na čelu sa SDP-om, da otklone smetnje za otvaranje dvije novoizgradjene osnovne škole.

Na ovaj način Gradsko rukovodstvo svakodnevno, dva puta dnevno izlaže maloletne učenike opasnosti po život, koja su primorana da prelaze magistralni put da bi došla do škole,a koja žive na desnoj strani obale rijeke Jošanice, od škole u Muru pa do škole u Banji. Za njih je izgrađena nova osnovna škola kod Gazilara, na prostoru fabrike obuće”Ras” sredstvima Turske razvojne agencije i škola u Postijenju, izgrađene sredstvima Vlade Srbije.

Pitamo: Treba li rizikovati živote djece i čekati predizbornu kampanju da bi se škole pustile u rad?

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP