https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ministar Ugljanin posjetio tehnološki park i slobodnu zonu u Varaždinu - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ministar Ugljanin posjetio tehnološki park i slobodnu zonu u Varaždinu

Ministar Ugljanin posjetio tehnološki park i slobodnu zonu u Varaždinu

Ministar Ugljanin posjetio tehnološki park i slobodnu zonu u Varaždinu

VARAŽDIN - Ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin, na povratku s međunarodne konferencije u Sloveniji „Srbija na putu ka EU: Berza znanja i iskustava", na poziv Tehnološkog parka posjetio je u utorak Varaždin.

Ministar Ugljanin sa saradnicima Šemsudinom Kučevićem, zamjenikom direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, Esadom Salihovićem, posebnim savjetnikom ministra i Jasminom Bahtijarević, šefom kabineta ministra i tom prilikom razgledali Tehnološki park i Slobodnu zonu Varaždin.

"Cilj mog dolaska u Varaždin i posjete Tehnološkom parku Varaždin je da vidimo postignuća vezana za nove tehnologije i funkcionisanje tehnoloških parkova i privrednih zona. Ovdje smo vidjeli vrlo uspješan model povezivanja znanja, kao i odličan primjer korišćenja predpristupnih fondova Evropske unije" istakao je ministar Ugljanin.

U Tehnološkom parku Varaždin istakli su kako je posjeta ministra Ugljanina dokaz kako i izvan granica Republike Hrvatske prepoznaju njihovu instituciju kao primjer dobre prakse u uspostavljanju i funkcionisanju tehnoloških parkova.

Nakon toga susreli su se s predstavnicima Grada Varaždina, gradonačelnikom dr. Ivanom Čehokom i njegovim zamejnikom Slobodanom Mikacom i razgovarali o mogućnostima privredne saradnje, posebno na pomoći i pružanju usluga prilikom razvoja tehnoloških parkova i slobodnih zona u čemu je Varaždin dobar primjer uspešnog modela razvoja privrednih programa.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP