https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Profesionalna bruka Regionalne televizije - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Profesionalna bruka Regionalne televizije

Profesionalna bruka Regionalne televizije

Građani Novog Pazara plaćaju najteži oblik nepismenosti u liku i delu Regionalne televizije.

Medijski bezobrazluk i novinarska bruka ove televizije su samo dio Gradske vlasti, koja je i najodgovornija za ovako haotično stanje u našem gradu. Narušavanjem dostojanstva Bošnjaka i predstavnika bošnjačkog naroda, ova televizija sve više podsjeća na RTS  90–ih godina, jer toliko primitivizma i riječi prezira smo mogli vidjeti samo u vreme tadašnjeg režima,a sada i na ekranima ove, nazovi, televizije.

Informativna redakcija Regionalne televizije pod vođstvom onih koji sa novinarstvom imaju veze koliko i ova vlast sa „silnim“ investitorima, samo pokazuje njihovu nesposobnost i želju da postanu režimski novinari bez imalo osjećaja da su kod naroda prešli svaku moguću granicu.

Samo je u ovoj televiziji, koja za sebe govori da je javni servis građana, moguće da polupismeni novinari postaju medijsko ogledalo našeg grada, a jedini im je uslov rodbinska pripadnost „trećem spratu opštine“ i što više degradiranja zdravog razuma stanovnika Novog Pazara.

Čak ni godišnji prihod iz budžeta, koji iznosi frapantnih 400.000 eura, nije bio dovoljan da ova televizija počne da liči na iole normalne medijske kuće.

Uvjereni smo da će novinari, i to oni koji se sa pravom tako mogu nazvati, što prije podići svoj glas i preći na stranu naroda i svih onih koji su svesni da ovako ne može dalje.

Ako je ovo evropski Novi Pazar koji nam godinama grade i preko ove iste televizije predstavljaju kao grad budućnosti, onda ćemo ipak više poželeti da živimo u onom gradu koji ima vodu za piće, sigurnost za našu djecu, posao za našu omladinu i plate za naše sugrađane.

 

Edin Gudžević
Direktor Centra za komunikacije SDA Sandžaka

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37