Učitavanje sajta

Vijesti

U Priboju je bosanski jezik simbol opstanka Bošnjaka

U Priboju je bosanski jezik simbol opstanka Bošnjaka

SDA Sandžaka, ogranak u Priboju je u subotu organizovala svečani prijem povodom usvajanja uredbe Vlade Republike Srbije o pravima Bošnjaka i upotrebi bosanskog jezika u školama kao maternjeg jezika Bošnjaka na cijeloj teritoriji Srbije.

Prijemu su, pored funkcionera Stranke i njenih mnogobrojih članova, prisustvovali i profesori bosanskog jezika,nastavnici, vaspitači kao i direktori škola koji su od ključnog značaja za sprovođenje ovog procesa do kraja.

Prisutnima se obratio predsjednik OO SDA Priboj Hajro Bećirović koji je istakao da je ovo velika pobeda koju je ostvario predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije dr Sulejman Ugljanin. Ovo je istovremeno i poruka države Srbije da prihvata SDA Sandžaka kao jedan značajan činilac u sadašnjoj vlasti i naravno da ceni zalaganje SDA Sandžaka a posebno ministra u Vladi Republike Srbije dr Sulejmana Ugljanina na putu države Srbije ka Evropskoj uniji, zaključuje u svom obraćanju Bećirović.

Prisutnima se takođe obratila i Vasvija Gusinac, generalni sekretar SDA Sandžaka i naglasila da je SDA Sandžaka pre tačno 23 godine zacrtala svoje programske ciljeve u ostvarivanju prava Bošnjaka, ulagala ogromne napore u svim izbornim kampanjama, institucijama sistema i međunarodnim forumima za ostvarivanje svih nacionalnih i manjinskih prava Bošnjaka, uključujući i pravo obrazovanja na maternjem jeziku.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP