Učitavanje sajta

Vijesti

Mladi iz nerazvijenih opština dobili novac za biznis

Mladi iz nerazvijenih opština dobili novac za biznis

Mladi iz nerazvijenih opština dobili novac za biznis

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi, dr Sulejman Ugljanin, zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja potpisao je danas ugovore sa 30 korisnika Programa podrške početnicima u biznisu koji su povratnici u svoja rodna mjesta.

Vlada Srbije i Nacionalna agencija za regionalni razvoj koju je predstavljao  prof. dr Muamer Redžović, predsjednik Upravnog odbora, ostvarili su ovaj projekat za mlade u nerazvijenim opštinama. Pobjednici su izabrani između 131 kandidata koji su konkurisali svojim idejama za preduzetništvo i male biznise.

Prošle godine je 20 mladih dobilo sredstva i započeli su svoje biznise.

Korisnici od Nacionalne agencije dobijaju besplatnu obuku za započinjanje biznisa i tzv. mentoring, a Vlada daje bespovratna sredstva u iznosu od 200.000 do milion dinara po korisniku u zavisnosti od vrste projekta.

Svi oni su već registrovali firme u svojim opštinama i podnijeli biznis planove koji su ih kvalifikovali za pomoć.

„Vi ste model kako u Srbiji treba da se radi. Mladi ste, dokazali ste da ste sposobni i ja vjerujem da će iduće godine biti bar dvostruko više onih koji će konkurisati i dobiti sredsva da otpočnu svoj biznis, da obezbjede sebi egzisteniju, stvore porodice i ostanu tamo gdje su rođeni,“ rekao je ministar Ugljanin, dodavši da je to najbolji način da se život vrati u najsiromašnije opštine kojima preti i demografsko pražnjenje.

Profesor Redžović je takođe ohrabrio mlade preduzetnike, nazvavši ih ambasadorima u svojim opštinama i pozvao ih da se Agenciji obrate za svaki savet koji im je potreban.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP