https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Zašto Regionalna televizija liči na RTS 90-ih godina? - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Zašto Regionalna televizija liči na RTS 90-ih godina?

Zašto Regionalna televizija liči na RTS 90-ih godina?

Sramni i krajnje bezobrazan odnos Regionalne televizije prema onima koji brinu o interesima Bošnjaka se najbolje mogao vidjeti u situaciji kada je sakrivena istina o dodjeli 11 kuća bošnjacima Priboja, a taj isti događaj prenijele su skoro sve nacionalne televizije i štampani mediji u zemlji.

Predsjednik SDA Sandžaka i Ministar u Vladi Dr Sulejman Ugljanin je, preko svoje Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, obezbjedio još 11 novosagrađenih kuća bošnjacima u pribojskom selu Kukuroviće, koji će se vratiti na svoja ognjišta nakon dve decenije od njihovog protjerivanja i spaljivanja njihovih kuća.

Međutim, Regionalna televizija je, po ko zna koji put, pokazala koliko joj je stalo do interesa Bošnjaka na ovim prostorima i grubo zanemarila ovaj događaj i sakrila ove historijske činjenice koje se tiču Bošnjaka sa ovih prostora.

Da li to ovoj grupaciji na vlasti i rukovodstvu Regionalne televizije smeta što dr Sulejman Ugljanin pomaže Bošnjake na ovaj način ili su im možda interesi tih istih Bošnjaka nebitni.

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje ovako grubo i neprofesionalno ponašanje televizije, koja godišnje iz budžeta grada dobija frapantnih 500 hiljada eura, a kojoj je očigledno, pored koncerata, jedini zadatak prikazivanje uzaludnih posjeta funkcionera grada evropskim metropolama i to po uzoru na RTS 90-ih godina.

Ovim putem zahtijevamo hitnu reakciju nadlježnih organa u sankcionisanju ovakvog neprofesionalizma, jer je SDA Sandžaka na izborima 2012.godine osvojila najveći broj glasova u Sandžaku, te svakako zaslužuje da se naše djelovanje i rad Ministra Ugljanina  proprati u vašim emisijama.

Sramota je za jednu televiziju da joj vijesti dana budu pojave crnih leptira u gradu i odlasci na ekskurzije stranačkih kolega, a kada se 11 bošnjačkih porodica useli u nove domove ta ista „nepristrasna televizija“ sakriva istinu ili joj ne ide u prilog da obavijesti gledaoce o ovom, za Bošnjake, velikom događaju.

 

Edin Gudžević,

Direktor Centra za Komunikacije SDA Sandžaka

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP