https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Dodijeljena milionska sredstva nerazvijenim opštinama - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Dodijeljena milionska sredstva nerazvijenim opštinama

Dodijeljena milionska sredstva nerazvijenim opštinama

Predstavnici 46 opština u Srbiji  u nadlježnosti Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja koju vodi predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi dr Sulejman Ugljanin danas su u Palati „Srbija“ potpisali ugovore o bespovratnim sredstvima za finansiranje projektne dokumentacije.

Ovi ugovori u vrijednosti od 45 miliona dinara rezultat su drugog javnog konkursa za izradu projektne dokumentacije u 2013. godini.

„Bez ovakve dokumentacije je nemoguće bilo šta raditi, čak i kad imate pare. A sa njom možete da konkurišete kod naših ministarstava, kod naše dijaspore i kod  evropskih fondova,“ poručio je predstavnicima opština ministar Ugljanin.

On ih je zatim obavjestio o novim projektima na kojima rade stručni timovi Kancelarije i koji će biti realizovani sa ljudima u opštinama.

„Ono što je bitno je da za ove projekte neće biti potreban ni dinar iz budžeta Srbije, istakao je ministar Ugljanin.

Za iduću godinu ih ima šest i to: partnerstvo javnog i privatnog sektora u komunalnim delatnostima, finansiranje urbanističkih projekata i programa izgradnje zona unapređenog poslovanja – stari zanati, izrada projektne dokumentacije za vodosabdevanje i sanitarne čvorove u osnovnim školama, projekat socijalizacije Roma u nedovoljno razvijenim opštinama, projekat operacije katarakte, odnosno ugradnje očnog sočiva i finansiranje plantaža trešanja sa plasmanom na evropsko tržište.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37