https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Nova škola u Velikom Trnovcu - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Nova škola u Velikom Trnovcu

Nova škola u Velikom Trnovcu

Nova škola u Velikom Trnovcu

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije dr Sulejman Ugljanin, zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, prisustvovao je danas u Novom Trnovcu, opština Bujanovac, jednoj od 46 siromašnih opština, svečanom otvaranju zgrade O.Š. „Muharem Kadriu“, izgrađene i opremljene sredstvima TIKE, turske Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju.

Školu će u najsavremenijim uslovima pohađati oko hiljadu osnovaca, a izgradnju trafostanice i komunalnu infrastrukturu finansirala je opština Bujanovac.

„Ovo je pametno uložen novac i svaka ovakva donacija rasterećuje budžet Republike Srbije. A što je najvažnije, ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost,“ rekao je ministar Ugljanin,  koji je ujedno i kopredsjednik Mješovitog komiteta za ekonomsku saradnju sa Turskom.   

Vladina Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja je do sada u Bujanovcu finansirala dva projekta vrijedna dva miliona dinara, kao i biblioteku, matičnu službu, a raspisan je i tender za uređenje korita rijeke.

TIKA je za izgradnju škole donirala 1.050.000 evra, a u opremu još 40.000.

Otvaranju su prisustvovali i kordinator u Vladi za jug Srbije, dr Zoran Stanković, turski ambasador u Srbiji Nj.E. gospodin Mehmed Bozaj, predsednik opštine Bujanovac dr Nagib Arifi i predstavnici TIKE.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP