https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ugljanin i Vulin: Hitno ispitati događaj u Leposaviću - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ugljanin i Vulin: Hitno ispitati događaj u Leposaviću

Ugljanin i Vulin: Hitno ispitati događaj u Leposaviću

Ugljanin i Vulin: Hitno ispitati događaj u Leposaviću

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr Sulejman Ugljanin, zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u Vladi Srbije zatražio je danas u razgovoru  sa ministrom Aleksandrom Vulinom zaduženim za Kosovo i Metohiju informaciju povodom događaja u Leposaviću u kojem su napadnuti studenti bošnjačke nacionalnosti.

Dva ministra su se složili da je neophodno da se počinioci što prije pronađu i primereno kazne, kako bi na taj način bilo pokazano da taj događaj nije poruka neprijateljstva prema Bošnjacima, već izolovan incident koji će biti adekvatno sankcionisan.

Na taj način, složili su se ministri,  studenti Bošnjaci biće ohrabreni da nastave studije u Leposaviću, kako incident ne bi bio razlog da oni i ostali studenti Bošnjaci iz straha za sopstvenu bezbjednost napuste fakultet u Leposaviću i druge dijelove severnog Kosova.

Ministri su se takođe saglasili da zajedno ulože napore kako bi se stvorili uslovi za normalan život, ličnu i imovinsku sigurnost i slobodu kretanja za sve građane  bez obzira na nacionalnost, vjeru ili političku pripadnost.

Osim od ministra Vulina, ministar Ugljanin, koji i jedini legitimni predstavnik Bošnjaka u Vladi Srbije, očekuje zvaničnu informaciju od MUP-a Srbije, ali i od OEBS-a, Euleksa i KPS-a, kojima se obration pismom sa istim zahtjevom.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37