Učitavanje sajta

Vijesti

Turski institut kao dvosmjerni most

Turski institut kao dvosmjerni most

Turski institut kao dvosmjerni most

Predsjednik SDA Sandžaka i Ministar u Vladi Republike Srbije dr Sulejman Ugljanin, zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, razgovarao je danas sa profesorom Hajati Develijem, direktorom turskog instituta i kulturnog centra te zemlje „Junus Emre“ i njegovim saradnicima.

Tema razgovora, kome su prisustvovali i zamjenik ministra mr Esad Salihović i ambasador Turske u Srbiji Nj.E. Mehmet Kemal Bozaj sa saradnicima, bila je otvaranje kulturnog instituta „Junus Emre“ u Beogradu.

„Osnivanjem ovog instituta koji neguje tradiciju blisku svim narodima u Srbiji i drugima na Balkanu vratićemo toplinu u naše odnose i poboljšati naše obrazovanje“, rekao je ministar Ugljanin, koji je ispred Vlade i kopredsedavajući mešovitog Komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske.

Direktor Devili je rekao da je „osnivanje instituta u Beogradu dvosmjerni most koji će otvoriti prostor i za promociju kulture Srbije u Turskoj“.

NJ.E. ambasador Bozaj je istakao da je kulturna saradnja i razmjena između dvije zemlje podjednako važna kao i njihovi ekonomski i politički odnosi.

Institut „Junus Emre“ nastao je 2007. i nosi ime po turskom pesniku iz 1300. godine. Osnovan je kao organizacija za kulturne i socijalne programe sa ciljem upoznavanja drugih naroda sa turskim jezikom, kulturom i istorijom.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP