https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Turska NVO priprema programe za Srbiju - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Turska NVO priprema programe za Srbiju

Turska NVO priprema programe za Srbiju

Turska NVO priprema programe za Srbiju

Predsjednik SDA Sandžaka i Ministar dr Sulejman Ugljanin sastao se danas sa gospodom Musom Serdar Ćelebijem i Husnu Kilićom, predsjednicima UKID-a i Fondacije za solidarnost. Dogovorena su tri projekta koja bi Turci sproveli u nerazvijenim opštinama i onima u kojima žive Romi.

Razgovoru su prisustvovali i Vladimir Đukić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, koji je takođe partner u ovoj saradnji, kao i turski ambasador u Srbiji, Nj.E. Mehmet Kemal Bozaj.

U pismu o namjerama koje će turska strana uskoro poslati biće riječi o tri projekta. Prvi je besplatna operacija katarakte, „Balkan katarakta projekat“, za pacijente koji na tu intervenciju čekaju predugo u nerazvijenim opštinama. Turci će obezbjediti opremu i lekare, a naša strana medicinske centre u kojima postoje uslovi za operacije i druge neophodne dozvole za rad stranih lekara. Turski stručnjaci će tom prilikom obučavati domaće specijaliste za rad na najsavremenijoj opremi.

Drugi dio njihovog angažmana u Srbiji obuhvatiće pitanje Roma kojim se oni takođe bave i mogućnosti za pomoć romskoj zajednici kod nas,  a biće obezbjeđeno zemljište i lokacije za delatnost povrtarstva.

U ovom poslu, kao i u prethodnim, turska organizacija već ima veliko iskustvo i po riječima njihovih predstavnika, izuzetno dobre rezultate.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37