https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Sedam godina od ubistva rahmetli Ruždije Durovića - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Sedam godina od ubistva rahmetli Ruždije Durovića

Sedam godina od ubistva rahmetli Ruždije Durovića

Danas se navršava sedam godina od zvjerskog i politički motivisanog ubistva  rahmetli Ruždije Durovića, kandidata za odbornika SDA Sandžaka za Skupštinu Novog Pazara.

Građani Novog Pazara i dalje osjećaju gorčinu i najoštrije osuđuju ovaj zločin, a rahmetli Ruždija Durović je samo zbog pripadnosti Stranci demokratske akcije Sandžaka bio meta onima koji jedino u stanju haosa i kriminala vide svoj opstanak.

Ovom političkom ubistvu prethodila je višemjesečna kampanja širenja jezika mržnje, čija je retorika i doprinijela ovom gnusnom ubistvu.

Sudsko vijeće Okružnog suda u Novom Pazaru proglasilo je krivim optužene u postupku za slučaj ubistva Durovića i ranjavanje njegovog bratanca Sulejmana Durovića. Za ovaj zločin uhapšeni su i osuđeni Ertan Gegić, Enes Derdemez i Sead Papić. Ni danas, nakon sedam godina, još nije utvrđeno ko su bili inspiratori i nalogodavci ubistva.

Žalosno zvuči istina da su najteža ubistva u Novom Pazaru postala svakodnevnica. Policija, sudstvo i tužilaštvo nisu u stanju da obuzdaju visoku stopu kriminala.

Gradska Vlast, na čelu sa gradonačelnikom, već duže vrijeme odbija zahtjeve odbornika SDA Sandžaka da Skupština Novog Pazara raspravlja o bezbjednosti u našem gradu, čime direktno pokazuje da ne mari čak ni za živote svojih sugrađana.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP