Učitavanje sajta

Vijesti

Do rodnog lista pritiskom na dugme i u Priboju

Do rodnog lista pritiskom na dugme i u Priboju

Danas su u Priboju predsjednik SDA Sandžaka  i ministar u Vladi Republike Srbije dr Sulejman Ugljanin zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, predstavnici Ministarstva pravde i državne uprave i Javnog preduzeća PTT „Srbija“ prisustvovali početku rada elektronske matične službe.

Time su i u ovoj opštini ministar Ugljanin, Gordana Stamenić, državni sekretar u Ministarstvu pravde i državne uprave, Zoran Mišić, zamjenik direktora direkcije za ITT u PTT-u, njihovi saradnici i predstavnici lokalne vlasti nastavili akciju digitalizacije matičnih službi u nerazvijenim opštinama koje su u nadležnosti Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

„Ovo je samo jedan od projekata za stvaranje stimulativnog ekonomskog ambijenta kojim će se vratiti život u nerazvijene opštine. Cilj mi je da do kraja mog mandata ne bude nijedna nerazvijena opština, ili da se bar njihov sadašnji broj od 46 znatno smanji“, rekao je ministar Ugljanin.

Današnji događaj nastavak je realizacije sporazuma Kancelarije, Ministarstva pravde i državne uprave i PTT-a, potpisanog u decembru 2012., po kome se Kancelarija obavezala da nabavi kompjutersku opremu, PTT da je instalira i obuči matičare, a Ministarstvo da omogući pristup Centralnom sistemu podataka.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP