https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Nesposobnost i nebriga gradske vlasti zapalile su kulturno dobro - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Nesposobnost i nebriga gradske vlasti zapalile su kulturno dobro

Nesposobnost i nebriga gradske vlasti zapalile su kulturno dobro

Na veliku žalost svih građana Novog Pazara u požaru je sinoć izgoreo Smailbegovića han, poznat kao Granata.

Stranka demokratske akcije Sandžaka upozorava na zapanjujuću nesposobnost pripadnika Vatrogasne brigade, koja je sinoć došla do izražaja, dovodeći u opasnost ne samo imovinu, nego i živote ljudi.

Ovo je samo još jedan u nizu dokaza da sve što je simbol našeg grada može biti uništeno, a da niko ne odgovara zbog toga, kao ni za mnoge druge nerazjašnjene dogadjaje koji se dješavaju u posljednjih pet godina.

Zašto je rukovodiocima grada iz Sandžačke demokratske partije bilo potrebno puna tri sata da se pojave na mjestu događaja i to obavezno uz prisustvo kamera Regionalne televizije, koja je bila prvenstveno zadužena da prikaže zabrinutost na licu naših čelnika, koji su još jednom jasno stavili do znanja da su nedorasli vođenju grada.

SDA Sandžaka se zahvaljuje građanima Novog Pazara koji su svojom hrabrošću, rizikujući svoje živote, pritekli u pomoć i tako ugasili požar.

Zahtevamo da se ispitaju svi uzroci nastalog požara i da se ljudi koji vrše vlast u Novom Pazaru pozovu na odgovornost zbog nebrige o ovom izuzetno značajnom kulturno-historijskom spomeniku.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP