https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Američki diplomata u posjeti SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Američki diplomata u posjeti SDA Sandžaka

Američki diplomata u posjeti SDA Sandžaka

Stranku demokratske akcije Sandžaka posjetio je novi politički oficir u ambasadi SAD Grant Morrov, kojem je ovo bila prva posjeta Stranci nakon imenovanja na funkciju.

Predstavnika američke Ambasade, u ime SDA Sandžaka, primili su Generalni sekretar Fuad Baćićanin i predsjednik Asocijacije mladih Edin Gudžević.

Gospodin Morrov je oficir koji u Srbiji pokriva područje Sandžaka, pa je u razgovorima najviše potencirana tema stanja u našoj regiji, implementacije bosanskog jezika u školama i stanja u prestonici Sandžaka.

Fuad Baćićanin je, nakon sastanka, izjavio da je veoma zadovoljan tokom razgovora i da su svi akutni problemi predočeni predstavniku Ambasade, jer je evidentno da Sandžak ima dosta neriješenih problema koji su kočnica razvoju ove regije.

“U svim razgovorima se nameće tema bržeg razvoja Sandžaka, što je za SDA Sandžaka prioritet svih prioriteta. Nastojimo da predstavnicima svih država predstavimo realnu sliku i pružimo mogućnost da sagledaju pravo stanje u kojem živimo”, kazao je nakon sastanka Baćićanin.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP