Učitavanje sajta

Vijesti

Predizborni skup u Novom Pazaru za pamćenje

Predizborni skup u Novom Pazaru za pamćenje

Predizborni skup u Novom Pazaru za pamćenje

Pod izbornim sloganom „Jedinstvo-snaga Bošnjaka“ i pred prepunim gradskim šetalištem u Novom Pazaru održan je centralni predizborni skup Lista „SDA Sandžaka - Dr. Sulejman Ugljanin“.

Nakon intoniranja Himne Bošnjaka, okupljeni su aplauzima pozdravili goste iz turske AK Partije Senata Demiroka i SDA BiH-Elmedina Konakovića, premijera kantona Sarajeva i Irfana Ajanovića, predsjednika suda časti ove stranke. Oni su u svojim govorima pozvali Bošnjake da podrže bošnjačko jedinstvo i zajednički konstatovali da je večerašnji skup pravi pokazatelj snage sandžačkih Bošnjaka.

Skupu su obratili predsjednik i nosilac poslaničke liste Dr. Sulejman Ugljanin, zamjenik predsjednika Šemsudin Kučević, prvi na odborničkoj listi Enis Imamović, kao i kandidati za poslanike i odbornike Stranke, dr. Hanadi Hajdinović, Šefćet-Fahro Zatrić i predsjednik AM SDA Sandžaka za Novi Pazar Emir Ašćerić.

Predsjednik Ugljanin je rekao da se se u narodu osjeća pobjednička atmosfera i da će naredni izbori pokazati da je pobjeda jedinstva Bošnjaka sigurna.

„Budite jedinstveni na izborima i pokažite ovu snagu koja se večeras osjeća. Na izborima će pobjediti jedinstvo Bošnjaka, jer je to formula opstanka i napretka i Sandžaka i svih Bošnjaka“, naglasio je Dr. Ugljanin i pozvao prisutne da budu jedinstveni i na izborima pokažu dostojanstvo koje odlikuje svakog Bošnjaka.

Prvi na odborničkoj listi Enis Imamović je izrazio veliko zadovoljstvo što se na ovom mitingu vidi snažna podrška Bošnjaka listi SDA Sandžaka i dodao je došlo vrijeme da se konačno Novom Pazaru vrati stari sjaj, nakon konstantnog uništavanja od strane aktuelne vlasti u našem gradu.

Zamjenik predsjednika Šemsudin Kučević je rekao da je Bošnjački narod veoma ponosan na sebe i da neće dozvoliti da bude ikada ponižen od onih koji se trude da im uruše dostojanstvo, već će na izborima pobjediti takvu degradirajuću politiku, te prepoznati prave prijatelje svog naroda kojeg imaju u SDA Sandžaka.

Sa večerašnjeg skupa, kome je prisustvovalo više hiljada građana, su poslate poruke da će SDA Sandžaka uvijek zastupati interes Bošnjačkog naroda i da su nastupajući izbori prava prilika da Bošnjaci snažno podrže bošnjačko jedinstvo.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP