https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 U Tutinu svečanost u znaku bosanskog jezika - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

U Tutinu svečanost u znaku bosanskog jezika

U Tutinu svečanost u znaku bosanskog jezika

SDA Sandžaka opštinski ogranak Tutin, je u petak 08.11.2013. godine u Hotelu “Hibis”, organizovala svečani prijem povodom odluke Vlade Republike Srbije o obrazovanju Bošnjaka na maternjem jeziku na cijeloj teritoriji Srbije.

Prijemu su prisustvovali funkcioneri Stranke, opštinsko rukovodstvo, profesori bosanskog jezika, direktori škola i mnogobrojni članovi koji su svojim prisustvom uveličali ovaj istorijski događaj za sve Bošnjake.

Prisutnima se obratio predsjednik Opštine Tutin i izrazio veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima, kao i ogromnu zahvalnost predsjedniku SDA Sandžaka i ministru u Vladi Republike Srbije Dr Sulejmanu Ugljaninu, na osnovu čije inicijative je Vlada Srbije donijela odluku da otkloni sve smetnje koje su se javile u odvijanju nastave na bosanskom jeziku, tako da je naš cilj ostvaren i od danas Bošnjaci će moći da se obrazuju na maternjem jeziku na cijeloj teritoriji Srbije.

Prijem je upriličen prigodnim programom Multimedijalnog centra koji na sve načine promoviše i ne predaje zaboravu bošnjački entitet.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP