https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Predsjednik Ugljanin o životu, porodici i politici - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Predsjednik Ugljanin o životu, porodici i politici

Predsjednik Ugljanin o životu, porodici i politici

Predsjednik Ugljanin o životu, porodici i politici

“On je čovjek od riječi, on je čovjek koji vam nikada neće nešto obećati ukoliko neće moći to da ispuni…” ovim riječima je novinarka Olivera Katić opisala predsjednika SDA Sandžaka Dr Sulejmana Ugljanina i u jednoj rečenici predstavila čovjeka koji je svoj životni i politički put podredio opstanku Bošnjaka i kreiranju sretnije budućnosti svog i svih drugih naroda. 

Gostujući u emisiji “Dobro veče, Srbijo” na televiziji Pink, predsjednik SDA Sandžaka je govorio o svom životnom putu, politici na balkanu, odnosu prema roditeljima i poručio svima da je najveća vrlina čovjeka poniznost prema majci. 

Emisija koja je obilovala oduševljenjem publike i voditeljke, bila je satkana od niza životnih parola Dr Ugljanina i svaka njegova riječ je u sebi sadržala poruku mira, tolerancije i želje da svi slijede moralne vrijednosti - “Čovjek je dužan da se bori dok je živ, a da nikom ne načini štetu”, istakao je predsjednik. 

Javne ličnosti su imale samo riječi hvale za Predsjednika SDA Sandžaka i Ministra u Vladi Srbije. 

Rektor Državnog univerzitata u Novom Pazaru, Miladin Kostić je naglasio istorijski doprinos Dr Ugljanina u otvaranju državnog univerzitata i naveo da je on čovjek koji “drži riječ, a koji ostvari sve što zamisli”. 

Jedan od najpoznatijih beogradskih doktora medicinskih nauka, Izudin Hadžagić je na pitanje novinarke ove televizije šta misli o ministru, rekao je ono što je već postalo simbol predsjednika SDA Sandžaka, da “obećanje nikada neće iznevjeriti”. 

U tom smislu, sav životni put predsjednika je podredjen dobrom odnosu medju ljudima i povjerenja koje je garant bolje budućnosti. 

“Ja sam zadovoljan svim što sam do sada postigao i ne kajem se ni zbog čega. Uvijek sam se držao toga da čovjek mora polagati račune sebi, da ih ne bi polagao drugima”-potencirao je Ugljanin. 

U ovoj živopisnoj emisiji je novinarki Jeleni Bačić Alimpić, predsjednik SDA Sandžaka poklonio knjigu ”Sandžak”, a takođe je pokazao poštovanje prema njenim književnim djelima, a ona je njemu potpisala svoje dvije knjige i sa velikim respektom zahvalila na svemu. 

A rečenica novinarke Olivere Katić, koja je ostala upečatljiva i koja nosi simbol poštenja, iskrenosti i čestitosti odslikava sve ono što personifikuje Dr Ugljanina: 

”otvorio nam je vrata svoga doma, a kada vas neko pusti u kuću ne pripremajući se za to, to znači da taj čovjek nema šta da krije”!!!

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP