https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ministri o katarakta projektu u nerazvijenim opštinama - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ministri o katarakta projektu u nerazvijenim opštinama

Ministri o katarakta projektu u nerazvijenim opštinama

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin, zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i ministarka zdravlja dr. Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas zajednički rad na sprovođenju „Balkan katarakta projekta“, donaciju turske Fondacije za solidarnost "Dajanisima” za  nerazvijene opštine.

Ministar je koleginicu upoznao sa detaljima tog projekta o kojem je razgovarao sa turskom stranom  koja je slične operacije do sada izvela na 70.000 pacijenata u afričkim i azijskim zemljama, a u Srbije će ta intervencija biti dostupna pacijentima iz nerazvijenih opština koji dugo čekaju na nju.

Operacije će se raditi u kliničkim centrima kojima gravitiraju nerazvijene opštine i koji imaju uslove za ovakve intervencije. Turski timovi lekara i medicinskog osoblja će, uz asistenciju naših stručnjaka, operacije obavljati na svojoj najsavremenijom opremi, što će ujedno biti i dobra prilika za razmenu iskustava. Fondacija obezbeđuje i sočiva i kompletnu postoperativnu negu.

Osim određivanja kliničkih centara za operacije, Ministarstvo zdravlja treba da turskim ekipama, koje moraju imati međunarodne sertifikate, obezbedi i sve potrebne dozvole za rad u Srbiji.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37