Učitavanje sajta

Vijesti

Milion građana ove zemlje nisu interesantni medijima

Milion građana ove zemlje nisu interesantni medijima

Milion građana ove zemlje nisu interesantni medijima

Povodom rezultata ispitivanja javnog mnjenja agencije Faktor Plus o ocjeni rada ministara pred najavljenu rekonstrukciju Vlade Srbije, predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi dr Sulejman Ugljanin dao je sljedeću izjavu: 

„Iza svakog istraživanja javnog mnjenja stoji nečiji politički interes. Zato takvi rezultati za mene nemaju značaj. 

Rezultati anketa pokazuju da mediji nemaju ni minimum interesovanja za dvije najugroženije manjine u Srbiji koje ja predstavljam u Vladi. I to – million građana koji žive u nedovoljno razvijenim područijima i predstavljaju najugroženiju populaciju u zemlji, a unutar koje je i bošnjačka manjina čijim sam glasovima izabran. 

Što se mene tiče, u Vladi se bavim nerazvijenim područijima u nezamislivo teškim okolnostima, gdje se iz budžeta godišnje izdvaja samo četiri eura po najsiromašnijem stanovniku u 46 nerazvijenih opština. 

Ali, to, nažalost, nije tema za medije. Takođe, kao jedini predstavnik manjinske stranke u Vladi i jedini legitimni zastupnik Bošnjaka, zalažem se za punu integraciju Bošnjaka u sve strukture vlasti i za unapređenje njihovog položaja i života u Srbiji. Ni to, nažalost, nije tema za medije.“

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP