Učitavanje sajta

Vijesti

Potpredsjednik TIKE u Priboju i Novom Pazaru

Potpredsjednik TIKE u Priboju i Novom Pazaru

Potpredsjednik TIKE u Priboju i Novom Pazaru

Gospodin Mehmed Sureja Er, potpredsjednik TIKE, turske agencije za razvoj, sa saradnicima boravio je juče i danas u Sandžaku gde je posjetio Priboj i Novi Pazar.

Posle sastanka sa predjsednikom SDA Sandžaka i ministrom dr Sulejmanom Ugljaninom u nedelju, Sureja Er obilazi nerazvijene i druge opštine u Srbiji kako bi se lično uverio kako izgledaju završeni i započeti projekti koje TIKA finansira u tim opštinama, kao i da najavi nove za koje je agencija već namenila sredstva.

Najavio je da će TIKA u narednom periodu finansirati najveći broj projekata iz oblasti poljoprivrede, posebno u nerazvijenim opštinama u Srbiji koje su u nadležnosti Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja koju vodi ministar Ugljanin. Sureja Er je takođe rekao da je TIKA završila proceduru oko nabavke sanitetskog vozila za potrebe Doma zdravlja u Priboju i nabavke još 10 plastenika  za poljoprivrednike sa područja ove opštine ukupne vrednosti obe donacije oko 13 miliona dinara.

Sastanku u Priboju prisustvovalo je opštinsko rukovodstvo, kao i pomoćnik direktora KORNRP-a, gospodin Edip Kajević, koji je zahvalio na svemu što je TIKA dosad uradila i upoznao učesnike sastanka sa aktuelnim projektima na kojima Kancelarija radi, posebno iz oblasti poljoprivrede. 

Takođe pozvao je potpredsjednika TIKE da sa svojim saradnicima poseti Biro Kancelarije u Novom Pazaru gde bi dobio informacije o dosadašnjim aktivnostima, a posebno o aktuelnom konkursu za dodelu sredstava za poljoprivredu u 2013. godini.

Predstavnici TIKE su potom otišli u Novi Pazar, gde su razgovarali  sa pomoćnikom direktora KRNRP za Sandžak gospođom Ifetom Radončić. 

Sagovornici su se saglasili da se TIKA i Kancelarija nalaze na istom koloseku kada je riječ o načinu na koji treba razvijati sandžačke opštine u čemu TIKA značajno pomaže. Predstavnici TIKE i KORNRP-a su prisustvovali svečanom otvaranju čitaonice gradske biblioteke Dositej Obradović čiju je restauraciju finansirala, upravo, TIKA

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP