https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 IZGRADNJA MEĐUNACIONALNOG POVJERENJA - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

IZGRADNJA MEĐUNACIONALNOG POVJERENJA

IZGRADNJA MEĐUNACIONALNOG POVJERENJA

Predsjednik Republike Crne Gore Jakov Milatović juče je razgovarao sa predstavnicima nevladinih organizacija koje se bave pitanjima ratnih zločina u Crnoj Gori i Alenom Bajrovićem, sinom Osmana Bajrovića stradalog u zločinu deportacije.

Stranka demokratske akcije Sandžaka pozdravlja odluku predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića koji je uputio javno izvinjenje porodicama stradalih u zločinu deportacije Bošnjaka u Herceg Novom 1992. godine koje je policija Crne Gore uhapsila i nakon toga predala u ruke Vojske Republike Srpske, nakon čega im je izgubljen svaki trag.

Javno izvinjenje državnog vrha Crne Gore za počinjeni zločin deportacije i usvajanje Rezolucije o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici predstavlja dobar primjer kako se uspostavlja pomirenje među narodima što je preduslov za trajan mir na Zapadnom Balkanu.

Na ovaj način, nova politička elita u Crnoj Gori iskazuje jasno opredjeljenje u suočavanju sa prošlošću i osudi zločina koje je počinio neko u ime Crne Gore.

SDA Sandžaka poziva državne ograne Srbije da slijede ovaj pozitivan primjer i na taj način vrate bošnjačkom narodu povjerenje u državne organe.

Foto: Kabinet predsjednika Republike Crne Gore

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP