https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Zadatak političara da spajaju privrednike - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Zadatak političara da spajaju privrednike

Zadatak političara da spajaju privrednike

Zadatak političara da spajaju privrednike

Političko-privredna delegacija iz Iraka je na poziv ministra dr. Sulejmana Ugljanina u nedelju bila u celodnevnoj poseti jubilarnom 80-om Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Gosti iz Basre i Bagdada obišli su sve štandove, a najviše interesovanja pokazali su za traktore i prehrambene proizvode.

Iračani su u višednevnoj uzvratnoj posjeti Srbiji nakon što je ministar Ugljanin sa delegacijom privrednika iz Srbije u martu boravio u južnim iračkim provincijama Misanu i Basri, kao prvi zvaničinik naše zemlje koji je posjetio ovaj deo Iraka.

„U Basri smo se složili da je zadatak političara i njihova dužnost da spajaju privrednike, kao i da uzajamne posete predstavljaju najbolji način da se ljudi lično uvere u mogućnosti saradnje. Dođeš, vidiš i na licu mjesta možeš da odlučiš na kom polju želiš da sarađuješ“, rekao je ministar.

On je predložio da se u Iraku organizuju sajmovi izlagača iz Srbije, što su gosti podržali i pozvao je iračku delegaciju da poseti Novi Pazar.

Direktor Novosadskog sajma, gospodin Dragan Lukač, koji je kao domaćin  i vodio delegaciju u obilazak Sajma, takođe se složio sa tom idejom. Osim toga, on je zamolio ministra Ugljanina da pomogne kako bi Turska bila gost-domaćin Poljoprivrednog sajma 2015.


28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37