https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Memić: Obećavamo da ćemo čvrsto zastupati interese Bošnjaka i u budućnosti - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Memić: Obećavamo da ćemo čvrsto zastupati interese Bošnjaka i u budućnosti

Memić: Obećavamo da ćemo čvrsto zastupati interese Bošnjaka i u budućnosti

Memić: Obećavamo da ćemo čvrsto zastupati interese Bošnjaka i u budućnosti

Potpredsjednica SDA Sandžaka dr. Dževa Memić održala je svečanu konferenciju za medije u sklopu programa obilježavanja 21. godišnjice.

U Centrali Stranke demokratske akcije Sandžaka danas je u 11h održana svečana konferencija za medije povodom dvadeset jedne godine od osnivanja SDA Sandžaka.

Konferenciji su prisustvovali članovi organa Stranke iz Novog Pazara, odbornici, kao i članovi Asocijacije mladih SDA Sandžaka. Ovim lijepim i svečanim povodom, nakon što je konferenciju otvorio sekretar Gradskog odbora Novi Pazar Ahmedin Škrijelj, obratila se potpredsjednica Stranke dr. Dževa Memić.

Izjavu gospođe Memić prenosimo u cjelosti...

„29. jula 1990. godine na gradskom stadionu u Novom Pazaru, osnovana je u istoriji Bošnjaka najveća politička organizacija - Stranka demokratske akcije Sandžaka.
Ona je svojim dvadesetjednogodišnjim kontinuitetom pokazala da je najbolji zaštitnik političkih i nacionalnih interesa Bošnjaka.

Rezultati većine nezavisnih agencija koje se bave ispitivanjem javnog mnjenja pokazuju da SDA Sandžaka ima najveći rejting u Sandžaku. Zbog toga se zahvaljujemo građanima uz obećanje da ćemo i ubuduće čvrsto zastupati sve političke i ekonomske interese Bošnjaka i svih građana.

SDA Sandžaka vodi tolerantnu politiku, koja je u skladu sa multietničkim sastavom stanovništva, čime je postigla cilj da bude faktor stabilnosti u regionu.

U to ime, svim članovima i simpatizerima SDA Sandžaka čestitam dan stranke, odnosno dvadeset jednu godinu postojanja i rada.

Tim povodom SDA Sandžaka će u petak 29. Jula 2011. godine na Gradskom bedemu organizovati svečani prijem sa početkom u 19:30h.
Na trgu Isa-bega Ishakovića u Novom Pazaru sa početkom u 20:30h upriličit će se veliki koncert na kojem će nastupiti sarajevska grupa Hari Mata Hari i poznati izvođač ilahija, hafiz Burhan Šaban.
U svim ostalim sandžačkim opštinama opštinski odbori Stranke održaće svečane prijeme za svoje članove i simpatizere.

SDA Sandžaka poziva članove, simpatizere i sve građane da prisustvuju ovoj svečanosti.

Obilježavanje dana osnivanja Stranke iskoristićemo da, u skladu sa nastupajućim mjesecom mira, blagostanja i praštanja, čestitamo vjernicima Ramazan i ujedno pozovemo sve Bošnjake na jedinstvo."

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37