https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Gradska vlast grubo ignoriše teško stanje radnika u Novom Pazaru - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Gradska vlast grubo ignoriše teško stanje radnika u Novom Pazaru

Gradska vlast grubo ignoriše teško stanje radnika u Novom Pazaru

Gradska vlast grubo ignoriše teško stanje radnika u Novom Pazaru

“20. april kao dan Grada ustanovljen je u periodu dok je gradom odnosno tada opštinom upravljala Stranka demokratske akcije Sandžaka i naš stav je da Dan grada uvijek treba da se obilježava prikladnim manifestacijama u skladu sa mogućnostima i trenutnom situacijom.” – istaknuto je iz SDA Sandžaka.

U povodu 552. rođendana Grada Novog Pazara danas je u prostorijama SDA Sandžaka  u Novom pazaru održana koferencija za medije na kojoj se novinarima obratio Merfid Kamešničanin, portparolo Stranke.

“Nikako se ne možemo složiti sa postupcima gradonačelnika Mahmutovića, koji uporno i tvrdoglavo istrajava u namjeri da neki koncert ili zabavu predstavi kao prioritet u odnosu na plate zapošljenih u javnim preduzećima i ustanovama.” – naglasili su iz SDA Sandžaka.

“Ne znamo da li postoji iole normalan čovjek u gradu koji će podržati gradonačelnika u ovakvom rangiranju prioriteta, gdje gradonačelnik daje prednost zabavi u odnosu na stotine porodica koje žive od plata koje im Mahmutović na ovaj način uskraćuje i koje im već nekoliko mjeseci unazad ne isplaćuje “-rekao je Kamešničanin

Ono što je bitno a vezano je za ovu temu jeste izbegavanje raspisivanja javnih nabavki. Dakle gradonačelnik nije raspisao nijednu javnu nabavku niti je to uradio bilo ko od direktora institucija preko kojih će ići finansiranje ove Mahmutovićeve avanture.

Koji je to interes gradonačelnika Mahmutovića da krišom i van očiju javnosti ponovo kao i 2011.godine milione dinara poklanja pojedincima i firmama na isti način na koji je to uradio kada je u pitanju i afera „STADION“?

Upozoravamo direktore institucija kojima je Mahmutović bacio vruć krompir u ruke da ne pokušavaju da naknadno raspisuju javne nabavke ili da ukupne  fakture i račune razčlane u na manje iznose kako bi izbegli raspisivanje javnih nabavki. Ukoliko dodje do jednog od ova dva scenarija,pozvaćemo tužilaštvo da pokrene odgovarajuće krivične postupke- ističu iz SDA Sandžaka

Koliko god se predstavnici vlasti  trudili da beže od svojih pogrešnih odluka neće uspeti u tome jer prije ili kasnije moraće da se suoče sa posledicama i odgovaraju za sistematsko urušavanje grada.

Mi znamo da oni uživaju u komociji i benificijama koje im vlast pruža i da do njih ne dopiru kritike i da ih jednostavno ne zanima ništa sem njih samih, međutim isto tako znamo da to nije večno i da će se vrlo brzo suočiti sa sudom javnosti a neki od njih i sa redovnim krivičnim postupcima.

Iz SDA Sandžaka izražavaju nadu da će Regionalna televizija korektno izvijestiti javnost o današnjoj press konferenciji i da neće opterećivati gradonačelnika Mahmutovića da je on lično montira, pošto postoje informacije da i to radi kada nije odsutan.

Na kraju je Kamešničanin u ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje lično ime svim građanima Novog Pazara čestitao 20. april - Dan grada.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP