https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Povoljna politička klima u Sandžaku uslov za investicije - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Povoljna politička klima u Sandžaku uslov za investicije

Povoljna politička klima u Sandžaku uslov za investicije

Povoljna politička klima u Sandžaku uslov za investicije

Predsjednik Velike Narodne Skupštine Turske, gospodin Džemil Čiček, rekao je da je njegova zemlja bila i biće posvećena sve boljim odnosima sa Srbijom i da očekuje da turski privrednici sve više ulažu u našu zemlju.

Čiček je u razgovoru sa predsjednikom SDA Sandžaka i kopredsjednikom Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju vlada Srbije i Turske, dr. Sulejmanom Ugljaninom, posebno izrazio zainteresovanost Turske za investiranje u Sandžaku. 

„Tamo je potreban svjež vazduh i na političkoj i na vjerskoj scjeni. Znamo koliko se vi zalažete za taj region i biće nam čast da vam pomognemo u građenju jedinstva u Sandžaku i u njegovoj izgradnji. Tamo gde je siromaštvo, đavo dođe po svoje,“ rekao je Čiček.

„Mi se trudimo da budemo faktor stabilnosti u regionu“, rekao je predsjednik Ugljanin, dodavši da Srbiji na evropskom putu mnogo znači podrška Turske.

„I u političkim prilikama s obzirom na vaše znanje i iskustvo, a i u ekonomskim, posebno u procesu privatizacije kroz koji ste vi tako uspešno prošli“, rekao je Ugljanin.

Sagovornici su se saglasili da su politička klima i jednostavnija administracija osnovni preduslovi za dolazak investitora. „Ova moja poseta doprinosi stvaranju dobre atmosfere, rušenju psiholoških barijera u vidu predrasuda. Ulagačima su potrebne državne garancije u smislu procedure, a kad je reč o Sandžaku, pre svega politička stabilnost“, rekao je Čiček.

Ministar Ugljanin je dodao da je u tom smislu potrebno otvoriti turske kulturne centre i u Beogradu i u Sandžaku, kao i turske koledže gde bi budući studenti učili jezik i mogli lakše da nastave školovanje u Turskoj ako to žele.

Ugljanin je još rekao da je za Sandžak najbitnija infrastruktura, a obavestio je Čičeka i o mogućnostima ulaganja u druge delove Srbije, kao što su Smederevo ili Jagodina, gradovi koji ne pripadaju nerazvijenim područjima, ali su spremni za strane investitore. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37