Učitavanje sajta

Vijesti

Privrednici iz Srbije i Sandžaka dobrodošli u Irak

Privrednici iz Srbije i Sandžaka dobrodošli u Irak

Privrednici iz Srbije i Sandžaka dobrodošli u Irak

Privrednici iz Srbije i Sandžaka dobro su došli u iračku provinciju Misan, rečeno je sinoć na sastanku predstavnika kompanija i provincijske Komisije za investiranje.

Na sastanku kome je prisustvovao i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin koji predvodi delegaciju u poseti južnom Iraku, članovi Komisije su govorili o svojim investcionim planovima, a predsjednik  Jusif Radi Kadim je naglasio da su uslovi za ulaganja u Misanu povoljni s obzirom na zakonsku proceduru i podsticaje, kao i da će zainteresovani privrednici imati punu podršku rukovodstva provincije.

Ministar Ugljanin je rekao da je cilj posete povezivanje privrednika dve zemlje i pronalaženje zajedničkih ekonomskih interesa, kao i nastavak saradnje koju su dve zemlje godinama ranije imale. 

Privrednici iz Srbije i Sandžaka su predstavili svoje mogućnosti za poslove u Misanu, posebno u oblastima poljoprivrede, energetike, građevine, obrazovanja i medicine.

Razgovori privrednih delegacija dve zemlje nastavljeni su rano jutros i Iračani su rekli da su zainteresovani za saradnju sa firmama iz Srbije na projektu transformacije jednog starog vojnog u civilni aerodrom.

Predstavnici kompanija iz Srbije su se posebno raspitivali o tenderskim uslovima, a ministar Ugljanin je rekao da je zadovoljan mogućnostima saradnje pomenutim na ovim sastancima.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP