Učitavanje sajta

Mediji o nama

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Blic: Voda za sve škole u nerazvijenim opštinama

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin najavio je projekte zahvaljujući kojima će naredne godine sve škole u nerazvijenim opštinama dobiti pijaću vodu, a oboleli od katarakte iz tih opština otići će na operaciju u Tursku.

Detaljnije
Kurir: Naše nerazvijene opštine su blago

Naše nerazvijene opštine, sa svim svojim potencijalima neskriveno su blago za investitore, rekao je predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin, na otvaranju osmog  Međunarodnog sajma investicija Investexpo.

Detaljnije
Vladini funkcioneri prikrivaju istinu o zločinima nad Bošnjacima

U intervjuu direktorke Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Suzane Paunović, listu “Večernje novosti” od 6.9.2014 godine, objavljen je tekst pod naslovom ”Ugljanin izmišlja torturu”. U istom tekstu gospođa Paunović sebi daje za pravo da prikriva zločine nad Bošnjacima koji su u periodu od 1991.godine pa do danas bili žrtve organizovanog državnog terora u Saveznoj Republici Jugoslaviji i Srbiji.

Detaljnije
Imamović za "Politiku": Sandžak organizovati kao Južni Tirol

Potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik  Enis Imamović, dao je 24.9.2014.godine intervju dnevnom listu"Politika". Intervju vam prenosimo u cijelosti.   

Detaljnije
Bićemo jedina manjinska stranka u novoj vladi

Intervju: Sulejman Ugljanin, predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Lider Stranke demokratske akcije Sandžaka i dosadašnji ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin, posle razgovora sa mandatarom Ivicom Dačićem i vršiocem dužnosti predsjednika SNS-a Aleksandrom Vučićem, obelodanio je da će biti ministar i u narednom mandatu. Jeste pre izbora zdušno podržavao Borisa Tadića kao predsjedničkog kandidata, ali su, kako kaže za „Politiku“, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić prihvatili njegov program mera o delotvornom učešću Bošnjaka u javnom životu i o razvoju nerazvijenih područja.  

Detaljnije
Novi život u selu Živinice, Danas

Od Priboja do sela prelaze se tri granice  •  Značaj projekta je u povratku Bošnjaka i u nastavku složnog života svih nacionalnosti na ovom podrućju, kako je to bilo ranije   Očekivanja od Turaka, Velje i Mrkonjića Kasnije razgovaramo i sa ministrom Ugljaninom – na pitanje da li će se ljudima stvoriti stvarni uslovi za opstanak, kada se zna šta se dešava sa FAP-om, odgovara: - Bez toga nema ništa. Još nije za neko veliko objavljivanje, tek je u fazi dogovora, ali sa jednom turskom privrednom delegacijom smo u ozbiljnim dogovorima oko FAP-a, ali i pogona u Novom Pazaru, fabrici reznih alata u Čačku i sa IMT-om u Beogradu. Ali, otom potom. Istovremeno se radi na Koridoru 11, što je na ministru Velji Iliću, a to mnogo znači za ovaj kraj. Pedeset kilometara puteva u ovom kraju rešava se sa ministrom Milutinom Mrkonjićem. Svi od toga puno očekujemo – kaže Ugljanin.

Detaljnije
Predstavljanje liste "Za Bošnjačko Jedinstvo"

Lista "Za Bošnjačko Jedinstvo - Dr. Sulejman Ugljanin" predstavila je svoju izbornu platformu i programske ciljeve u emisiji Regionalne televizije.

Detaljnije
Gostovanje prof. Fuada Baćićanina na TV Sandžak

Kandidat za vijećnika prof. Fuad Baćićanin, sa liste "Za Bošnjačko Jedinstvo - Dr. Sulejman Ugljanin" gostovao je u emisiji "Tema Dana" na TV Sandžak.

Detaljnije
Gostovanje prof. dr. Seada Šemsovića na TV Sandžak

Kandidat za vijećnika prof. dr. Sead Šemsović, sa liste "Za Bošnjačko Jedinstvo - Dr. Sulejman Ugljanin" gostovao je u emisiji "Tema Dana" na TV Sandžak.

Detaljnije
SDA Sandžaka među tri stranke sa najvećim povjerenjem i podrškom u Srbiji

SDA Sandžaka treća stranka po snazi u Srbiji, piše list "Politika" pozivajući se na rezultate istraživanja koje je sprovela agencija "Medijum Galup".

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP