Učitavanje sajta

Mediji o nama

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Podrška održivom razvoju, intervju ministra dr. Ugljanina

Ravnomeran regionalni razvoj nije moguć dok se ne uspostavi održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja. Srbija ima veliki potencijal i dugu tradiciju u poljoprivredi. U ovoj oblasti može se doći do najvećih rezultata sa najmanjim ulaganjima.

Detaljnije
Novi život u selu Živinice, Danas

Od Priboja do sela prelaze se tri granice  •  Značaj projekta je u povratku Bošnjaka i u nastavku složnog života svih nacionalnosti na ovom podrućju, kako je to bilo ranije   Očekivanja od Turaka, Velje i Mrkonjića Kasnije razgovaramo i sa ministrom Ugljaninom – na pitanje da li će se ljudima stvoriti stvarni uslovi za opstanak, kada se zna šta se dešava sa FAP-om, odgovara: - Bez toga nema ništa. Još nije za neko veliko objavljivanje, tek je u fazi dogovora, ali sa jednom turskom privrednom delegacijom smo u ozbiljnim dogovorima oko FAP-a, ali i pogona u Novom Pazaru, fabrici reznih alata u Čačku i sa IMT-om u Beogradu. Ali, otom potom. Istovremeno se radi na Koridoru 11, što je na ministru Velji Iliću, a to mnogo znači za ovaj kraj. Pedeset kilometara puteva u ovom kraju rešava se sa ministrom Milutinom Mrkonjićem. Svi od toga puno očekujemo – kaže Ugljanin.

Detaljnije
Blic: Voda za sve škole u nerazvijenim opštinama

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin najavio je projekte zahvaljujući kojima će naredne godine sve škole u nerazvijenim opštinama dobiti pijaću vodu, a oboleli od katarakte iz tih opština otići će na operaciju u Tursku.

Detaljnije
Kurir: Naše nerazvijene opštine su blago

Naše nerazvijene opštine, sa svim svojim potencijalima neskriveno su blago za investitore, rekao je predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin, na otvaranju osmog  Međunarodnog sajma investicija Investexpo.

Detaljnije
Vladini funkcioneri prikrivaju istinu o zločinima nad Bošnjacima

U intervjuu direktorke Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Suzane Paunović, listu “Večernje novosti” od 6.9.2014 godine, objavljen je tekst pod naslovom ”Ugljanin izmišlja torturu”. U istom tekstu gospođa Paunović sebi daje za pravo da prikriva zločine nad Bošnjacima koji su u periodu od 1991.godine pa do danas bili žrtve organizovanog državnog terora u Saveznoj Republici Jugoslaviji i Srbiji.

Detaljnije
Imamović za "Politiku": Sandžak organizovati kao Južni Tirol

Potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik  Enis Imamović, dao je 24.9.2014.godine intervju dnevnom listu"Politika". Intervju vam prenosimo u cijelosti.   

Detaljnije
Predstavljanje liste "Za Bošnjačko Jedinstvo"

Lista "Za Bošnjačko Jedinstvo - Dr. Sulejman Ugljanin" predstavila je svoju izbornu platformu i programske ciljeve u emisiji Regionalne televizije.

Detaljnije
Gostovanje prof. Fuada Baćićanina na TV Sandžak

Kandidat za vijećnika prof. Fuad Baćićanin, sa liste "Za Bošnjačko Jedinstvo - Dr. Sulejman Ugljanin" gostovao je u emisiji "Tema Dana" na TV Sandžak.

Detaljnije
Gostovanje prof. dr. Seada Šemsovića na TV Sandžak

Kandidat za vijećnika prof. dr. Sead Šemsović, sa liste "Za Bošnjačko Jedinstvo - Dr. Sulejman Ugljanin" gostovao je u emisiji "Tema Dana" na TV Sandžak.

Detaljnije
SDA Sandžaka među tri stranke sa najvećim povjerenjem i podrškom u Srbiji

SDA Sandžaka treća stranka po snazi u Srbiji, piše list "Politika" pozivajući se na rezultate istraživanja koje je sprovela agencija "Medijum Galup".

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP