https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ugljanin dogovorio prijem 120 Bošnjaka u policiju - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ugljanin dogovorio prijem 120 Bošnjaka u policiju

Ugljanin dogovorio prijem 120 Bošnjaka u policiju

Ugljanin dogovorio prijem 120 Bošnjaka u policiju

Ministar u Vladi Srbije i direktor Kancelarije za održivi razvoj dr. Sulejman Ugljanin najavio je danas u Novom Pazaru niz projekata koji za cilj imaju smanjenje siromaštva i približavanje državnih institucija građanima Sandžaka.

Ugljanin je danas, pored ostalog, naglasio da je, na njegovu incijativu, sa Ministarstvom unutrašnjih poslova postignut dogovor po kojem treba da se počne sa usaglašavanjem nacionalnog sastava policije u sandžačkim gradovima.

"Za početak otvaramo konkurs za prijem 120 Bošnjaka u novopazarsku policiju. Poslije toga ćemo, vjerovatno, krenuti sa takvim prijemom i u ostalim gradovima", rekao je.

Ministar Ugljanin je najavio i da je jedan od ciljeva Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i proširenje hirurškog bloka novopazarskog Zdravstvenog centra, za šta je već naručena izrada projekta, i rekao da će se založiti za uvođenje registarskih tablica sa oznakama tutinske i sjeničke opštine.

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37