https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Češka i Švedska pomažu nerazvijenima - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Češka i Švedska pomažu nerazvijenima

Češka i Švedska pomažu nerazvijenima

Češka i Švedska pomažu nerazvijenima

Češka i Švedska zainteresovane su da pomognu nerazvijenim područjima u Srbiji, rečano je danas na odvojenim sastancima predsjednika SDA Sandžaka i ministra u Vladi Srbije dr. Sulejmana Ugljanina sa ambasadorima ove dve zemlje. 

Ambasadorka Češke Njena Ekselancija Hana Hubackova, obavestila je ministra o laboratoriji za kontrolu kvaliteta mleka i sira u Sjenici koju je donirala njena zemlja.

Ona je takođe naglasila da Češka, u okvirima svojih mogućnosti, pomaže opštinama u nadležnosti Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i u puno manjih projekta. Ove godine, dodala je, Češka planira četiri nova od kojih jedan za mala i srednja preduzeća. 

Ministar Ugljanin je rekao da „iako mala zemlja, Češka puno čini za nerazvijene u Srbiji“ i upoznao je ambasadorku sa vladinim projektom za povratak izbeglih i raseljenih Bošnjaka u opštini Priboj, zamolivši da se i njena zemlja uključi u izgradnju i obnovu kuća.

Ambasador Švedske, Njegova Ekselencija Bertil Krister Asp takođe je izrazio dalju spremnost svoje zemlje za pomoć nerazvijenim opštinama u Srbiji. Švedska razvojna agencija SIDA je treći najveći bilateralni donator, posle  Amerike i Nemačke, i odlučili su da i ove godine nastave pružanje pomoći sa godišnjim budžetom od trinaest miliona evra. Šveđani najviše pomažu programima koji moraju da zadovolje ljudska prava. Fokusirali su na 13 opština na jugu Srbije.

Ministar je švedskom ambasadoru predložio da program pomoći, u skladu s njihovim mogućnostima, prošire i na ostale nerazvijene opštine. Takođe mu je predstavio i projekat za Priboj.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37