Učitavanje sajta

Vijesti

Odbornici većine napustili zasedanje Skupštine grada Novog Pazara

Odbornici većine napustili zasedanje Skupštine grada Novog Pazara

Odbornici većine napustili zasedanje Skupštine grada Novog Pazara

Šef odborničke grupe „Za evropski Novi Pazar“ u Skupštini grada Novog Pazara Muamer Bačevac pozvao je odbornike skupštinske većine da napuste današnje zasjedanje gradske skupštine. 

Skupština grada Novog Pazara na današnjem zasjedanju raspravljala je o izveštajima o radu u prošloj godini svih javnih preduzeća i ustanova, Izveštaju Državne revizorske institucije za 2011. godinu, o Završnom računu budžeta za 2012. Godinu, izvještajima svih odjeljenja gradskih uprava i pravobranilaštva grada Novog Pazara. Na dnevnom redu je, po običaju, bilo i dosta dopunskih tačaka. 

Zasjedanju gradskog parlamenta, nakon usposavljanja nove skupštinske većine 21. februara 2013. godine, prisustvovali su i odbornici Stranke demokratske akcije Sandžaka. Šef odborničke grupe SDA Sandžaka Fahrudin Đekić rekao je da su se za učestvovanju u radu zasjedanja skupštine odlučili zbog toga “jer SDA Sandžaka ne može vladajućoj većini da prepusti sav skupštinski teren koji sa nemarom odlučuju i upravljaju o bitnim pitanjima za sve građane Novog Pazara”. 

“Neće se više dešavati da za par sat, bez ikakve rasprave i obrazloženja, Skupština grada na jednoj sjednici donosi po stotinu odluka”, istakao je Đekić. 

Poslije iscrpnog skupštinskog zasjedanja do kasnih večernjih sati, šef odborničke grupe vladajuće Sandžačke demokratske partije, vidno nervozan i nestrpljiv, pozvao je odbornike skupštinske većine, bez ikakvog obrazloženja, da napuste zasjedanje skupštine. Skupština je nakon toga ostala bez kvoruma. Sekretar skupštine, umjesto da na prijedlog Fahrudina Đekića izvrši prozivku odbornika na osnovu koje bi predsjednica Skupštine konstatovala nepostojanje kvoruma, sjednicu prekinula i zakazala njen nastavak, istrčao je i pozvao odbornike SDP-a da se vrate na skupštinsko zasjedanje. Po konstataciji svih koji su se u tom trenutku našli u sali gradske skupštine, ovo je prvi put u istoriji svetskog parlamentarizma da većina napusti skupštinsko zasjedanje. 

Odbornici SDP-a su još jednom pokazali neodgovornost prema građanima Novog Pazara, prema Skupštini grada, kao i svim problemima u kojima se nalazi grad i sva gradska javna preduzeća i ustanove.

 

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP