https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Turska u Srbiju ulaže 300 miliona dolara - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Turska u Srbiju ulaže 300 miliona dolara

Turska u Srbiju ulaže 300 miliona dolara

Turska u Srbiju ulaže 300 miliona dolara

Danas je predsjednik SDA Sandžaka u svojstvu ministra u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin, uz prisutvo Nj.E. ambasadora Republike Turske u Srbiji gospodina Mehmeda Kemala Bozaja, razgovarao sa predstavnicima turske EKSIM banke o kreditu za rehabilitaciju i izgradnju državnih puteva u Sandžaku.

Inače, ova banka je u svom planu za 2013. godinu predvidela da u infrastrukturne i druge projekte u Srbiji plasira 300 miliona dolara.

Pozdravivši tu odluku, ministar Ugljanin je danas sa predstavnicima banke na čelu sa gospodinom Ali Korajem Erdenom, počeo razgovore o 40 miliona dolara kredita za rehabilitaciju i izgradnju dve saobraćajnice u Sandžaku - od Novog Pazara preko Sjenice do Aljinovića i rekonstrukciju državnog puta od Pazarišta do Tutina.

Rehabilitacija i izgradnja ove dve saobraćajnice, s obzirom na direktnu vezu sa Koridorom 11, od vitalnog je značaja za ukupan ekonomski i socijalni razvoj ovog regiona, a time i cele zemlje.

Razgovori o otvaranju kreditne linije se nastavljaju u februaru u Ankari u vreme održavanj azasedanja Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju Republike Srbije i Republike Turske.

Ministar Ugljanin je pozdravio dolazak Eksim banke u Srbiju i pozvao ih da učestvuju u kreditiranju dela Koridora 11, od Požege do Boljara, a druge turske privredne subjekte da ulažu u Sandžak.

Današnji sastanak je nastavak inicijalnih razgovora održanih juče, 14. januara, a realizacija dela ovog projekta, put Novi Pazar – Sjenica - Aljinovići, mogao bi da počne u prvoj polovini ove godine.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP