Učitavanje sajta

Vijesti

Ugljanin: Bošnjaci će biti faktor povezivanja balkanskih država

Ugljanin: Bošnjaci će biti faktor povezivanja balkanskih država

Ugljanin: Bošnjaci će biti faktor povezivanja balkanskih država

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije, Dr. Sulejman Ugljanin izjavio je za agenciju Anadolija da će Bošnjaci biti faktor stabilnosti i povezivanja svih balkanskih država.

"Bošnjaci su jedan civilizovan narod Balkana. Imaju svoje parlamentarne stranka u BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, a isto tako i u Srbiji", kazao je Ugljanin i podsjetio na podršku Bošnjaka u Srbiji Stranci demokratske akcije Sandžaka.

"Bošnjaci su nam svojom podrškom dali pravo i preporuku da podržimo vladu, pod uslovom da nova vlada omogući Bošnjacima da budu zastupljeni i u sudstvu, i u policiji, i u tužilaštvu i u svim državnim institucijama, i to je cijena moga ulaska u vladu", rekao je Ugljanin.

Ugljanin je tokom posjete Podgorici, povodom iftara čiji je domaćin bio ministar u Vladi Crne Gore Rafet Husović, rekao kako su Bošnjaci jedan narod koji predstavljaju lideri na funkcijama u različitim zemljama.

"Gospodin Husović i ja predstavljamo Bošnjake u Srbiji i Crnoj Gori. Bošnjaci su jedan narod i mi smo večeras demonstracija jednog bošnjačkog jedinstva" istakao je Ugljanin.

Izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da je zajedničkom prošlosedmičnom iftarskom druženju u Podgorici, pod pokroviteljstvom crnogorskog ministra Husovića, prisustvovao i zamjenik turskog premijera Bešir Atalay, ali i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, te brojne druge visoke zvanice iz regiona.

Ministar u Vladi Crne Gore Rafet Husović zahvalio se zamjeniku premijera Turske Beširu Atalayu i turskoj vladi koja pruža podršku Crnoj Gori, ali i drugim zemljama u regionu.

"Mi bi bez pomoći Turske sigurno mnogo teže organizovali ovakve manifestacije, a isto tako i opstali" kazao je Husović.

Husović je podsjetio da populaciju Crne Gore čini oko 15 posto Bošnjaka, te da prema zvaničnim podacima broj Bošnjaka u Crnoj Gori konstantno raste, kao i njihov broj u u državnim institucijama.

"To je i bila naša poenta osnivanja stranke, jer ako nas nema tamo u institucijama gdje se donose važne odluke, to nipošto nije dobro. Mi smo puno toga uradili za Crnu Goru i za ovu vlast. Pokušavamo demokratizovati još neke strukture. Pomažemo u tome. U svakom slučaju idemo korak po korak i zadovoljni smo s onim sto kao stranka i kao narod imamo u Crnoj Gori" naglasio je Husović.

 

Izvor: Anadolu Agency

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP