https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SJENICA PODRŽALA SAMOOPREDJELJENJE - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SJENICA PODRŽALA SAMOOPREDJELJENJE

SJENICA PODRŽALA SAMOOPREDJELJENJE

U prepunoj sali sjeničkog doma kulture jučer je održan skup  liste „Samoopredjeljenje“, koja će učestvovati na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

Na skupu su predstavljeni kandidati iz Sjenice i programski ciljevi liste „Samoopredjeljenje“.

Jedan od kandidata “Samoopredjeljenja” je i Hazbo Mujović, predsjednik opštine Sjenice koji je u svom obraćanju  pozvao građane Sjenice da se upišu u poseban birački spisak. Mujović je naglasio da se na listi nalaze i kandiati koji su od Sjenice napravili mjesto kojim se njeni građani ponose i da je upravo to taj tim koji će se izboriti i za programske ciljeve samoopredjeljenja. “Naša djeca i naša budućnost su u našim rukama, sve drugo je gubitak” rekao je Mujović.

Listu „Samoopredjeljenje“ je podržala i SDA Sandžaka, a prisutnima se u ime SDA Sandžaka obratio i predsjednik Izvršnog odbora SDA, Muhedin Fijuljanin koji je tom prilikom istakao da Bošnjaci žele da riješe svoje nacionalno pitanje, svoj položaj, status i da Bošnjaci hoće Sandžak u Ustavu kao historijsku regiju sa svim svojim osobenostima.

Fijuljanin je dodao i da svi narodi i svi ljudi na svijetu imaju pravo na samoopredjeljenje a da Bošnjaci ne mogu biti ravnopravni ako nisu u Ustavu i ako sami ne uređuju svoje uslove života.

Obraćajući se prisutnima nosilac liste, dr. Sulejman Ugljanin je rekao da Bošnjaci imaju obavezu da izađu na izbore. 4. novembra i da izaberu svoju bošnjačku narodnu skupštinu.

Ugljanin je dodao da Bošnjaci žele da zajedno sa predstavnicima srpskog naroda grade državu u kojoj će tekst Ustava odgovarati stanju na terenu.

„One koje vi izaberete će biti bošnjačka narodna skupština, zato imajte u vidu da će oni koji budu izabrani donosiiti odluke koje će obavezivati Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Evropsku uniju.“ – rekao je nosilac liste Samoopredjeljenje. “Ako Srbija i Crna hoće da uknjiže Sandžak u svoje knjige, moraju i da uknjiže i Bošnjake” istakao je Ugljanin.

Jučerašnji skup je drugi po redu skup liste “Samoopredjeljenje” čiji će kandidati biti predstavljeni i u ostalim sandžačkim opštinama.

Izbori za Bošnjačko nacionalno vijeće se održavaju 4. novembra 2018. godine, izborna lista „Samoopredjeljenje – dr. Sulejman Ugljanin“ nalazi se pod brojem jedan na glasačkom listiću.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP